מאת: שלומי גבאי יום רביעי,
21 באוקטובר 2020, 15:58
בלשי היל"פ (היחידה ללוחמה בפשיעה) של משטרת נתניה עצרו הבוקר את איציק בן שבת (32) וסהר מגילה (27) בחשד לניסיון רצח של איש עסקים נתנייתי. החשודים מכחישים את המיוחס להם
הבוקר סמוך לשעה 8:00 פשטו עשרות בלשים וכוחות יס"מ כשבידם צווי חיפוש על בתיהם של העבריינים איציק בן שבת ויד ימינו סהר מגילה ועצרו אותם לחקירה בחשד לניסיון חיסולו של איש עסקים נתנייתי (38) לפני כחצי שנה ברחוב גיבורי ישראל בנתניה.
האם הם עומדים מאחורי ניסיון החיסול? מגילה (מימין) ובן שבת (צילום: מתוך האינסטגרם)
בשל הקושי באיתורו הגיעו כוחות המשטרה במקביל ל-3 דירות בכתובות שונות בעיר שעל פי הרישומים המשטרתיים מתגורר בהם בן שבת לסירוגין. מגילה נעצר בדירתו במערב העיר לאחר שדלת ביתו נעקרה ממקומה והשניים הובלו למשרדי התשאול של היל"פ לצורך חקירתם.
המתנקש בזירת האירוע צילום: מצלמות האבטחה
על פי החשד, בעקבות סיכסוך שהתגלע לפני למעלה משנה בין בן שבת לאותו איש עסקים החליט העבריין החדרתי לפגוע בו ואף לגרום למותו. על פי החשד הורה בן שבת למגילה להצטייד באקדח ולהתנקש באותו איש עסקים.
בשעות המוקדמות של בוקר יום שישי ה-17/4/20 הצטייד מגילה באופנוע גנוב ובאקדח ועקב אחר איש העסקים שנהג ברכב המרצדס שלו. בהגיעו לצומת מרומזרת ברחוב גיבורי ישראל נצמד אליו רוכב האופנוע ולעיני העוברים ושבים שלף את אקדחו וירה לעברו מספר יריות אשר פגעו בפלג גופו התחתון וגרמו לפציעתו.
במחלק המודיעין בתחנת נתניה התקבלו עוד ועוד אינדקציות המצביעות על הסיכסוך הלוהט שהתגלע בין בן שבת לאותו קורבן והמשטרה אף הזהירה את איש העסקים כי ישנה כוונה ממשית לפגוע בו. למרות שהוא שינה את אורח חייו הצליח המתנקש לבסוף לאתר אותו ולפגוע בו.
כהרגלם בחקירות משטרה גם הפעם הקפידו השניים לשמור על זכות השתיקה ולא לשתף פעולה עם החוקרים והכחישו באמצעות סנגורם שי לוי את החשדות נגדם.
"מרשיי מכחישים את המיוחס להם". עו"ד שי לוי צילום: שלומי גבאי
עו"ד שי לוי המייצג את החשודים אמר: "החשודים מכחישים את המיוחס להם. שחרורם קרוב מאד".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.