מחשש להפגנות - מחסומים הוקמו סביב ביתו של נתניהו בקיסריה
מאת: שלומי גבאי יום שישי,
24 ביולי 2020, 15:17
גדרות הותקנו לאורך מאות מטרים לפני בית משפחת ראש הממשלה והבתים השכנים, ללא הודעה מוקדמת. שכנים טענו כי אנשי הביטחון של שב"כ אמרו שמדובר במהלך זמני, ובשכונה פנו בתלונה לחברה לפיתוח קיסריה. בימים האחרונים נערכות מחאות המוניות נגד נתניהו מול מעונו בירושלים
גדרות הוצבו אמש (חמישי) לאורך מאות מטרים סביב ביתו הפרטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה וכל הבתים הנמצאים בשכנות אליו. משאיות רבות הגיעו לשכונת המגורים ללא הודעה מראש, והחלו לפרוק את הגדרות והמחסומים. במשך שעות ארוכות הותקנו הגדרות, המבצרים את הבתים.
המחסומים שהובאו לקיסריה (צילום: שלומי גבאי)
מחסומים נפרסו בכל הכניסות לרחוב, שייחסם לפי צרכי האבטחה. הגדרות הוצבו מאחורי הבתים, בשל החשש כי המפגינים יצליחו להגיע לפתח ביתו של נתניהו. שכנים: "לא חשבנו שנחיה ממש כמו בבית כלא שסביבנו הכל גדרות ומחסומים"
הגדרות שהוקמו סביב הבית צילום: שלומי גבאי
השכנים טענו כי פנו לאנשי הביטחון של שב"כ כדי לברר מדוע הוצבו המחסומים, ונענו כי מערך האבטחה סביב הבית תוגבר בשל ההפגנות הצפויות. עוד אמרו כי מדובר בצעד זמני ולא קבוע. כמה מהשכנים מתנגדים להצבת הגדרות, והתלוננו על כך לחברה לפיתוח קיסריה הממונה מוניציפלית על השטח.
"אנחנו השכנים בהחלט ערים לעניין התגברות המחאות בבלפור ולקחנו בחשבון שיום אחד זה גם יגיע לפה, כפי שהיה בעבר בעניין גלעד שליט ולאחרונה בעניין מתווה הגז, אבל לא חשבנו שנחיה ממש כמו בבית כלא שסביבנו הכל גדרות ומחסומים", העיד אחד השכנים. "כנראה שזה המחיר של להיות שכן של ראש ממשלה מכהן במדינה דמוקרטית".
לדבריו, "אנחנו מבינים את הצורך להפגין ואת סידורי האבטחה, אבל בהחלט מצפים שהמשטרה תרחיק את קהל המפגינים מרחק שיאפשר לנו לחיות בשלווה ובנחת".
שכנה נוספת הוסיפה כי "מדי ערב מפגינים מול מעונו הרשמי של ראש הממשלה בירושלים, יש גבול גם לדמוקרטיה. להגיע לביתו של ראש הממשלה מדי שבוע ולהפגין בשעות לא שעות נראה לי מוגזם, שיפגינו במקום מרוכז מבלי לפגוע באיכות חייהם של התושבים".
בשבועות האחרונים נערכת מול מעונו של ראש הממשלה בבלפור מחאות המוניות נגד הטענות לשחיתות שלטונית ומשבר הקורונה. הלילה התפתחו עימותים בין מפגינים לבין כוחות המשטרה מול מעון ראש הממשלה בירושלים, לאחר שאלפים השתתפו במחאה נגד השחיתות השלטונית שהתקיימה במקום. כוחות המשטרה הכריזו כי ההפגנה הסתיימה, וקראו למשתתפים לעזוב מרצונם, תוך שהזהירו אותם מפני שימוש בכוח.
לאחר שהמפגינים סירבו להתפנות, פיזרה אותם המשטרה בכוח ובשימוש בזרנוקי מים. 55 מהמוחים נעצרו בחשד לעבירות שונות של הפרת הסדר הציבורי, תקיפת שוטרים ותקיפת מפגינים אחרים.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.