תושב קיסריה חשוד באי דיווח בהיקף למעלה מ-112 מיליון שקלים
מאת: שלומי גבאי יום רביעי,
8 ביולי 2020, 14:00
החקירה נפתחה בעקבות הופעת שמו של החשוד ברשימת ישראלים המחזיקים חשבונות בנק בחו"ל במסגרת נוהל CRS
תושב קיסריה בן 56, הובא הבוקר בפני בית משפט השלום בחיפה בחשד לאי דיווח על חשבונות בנק בחו"ל בהיקף של למעלה מ-112 מיליון שקלים ואי דיווח על הכנסות שהופקו בחו"ל בסכום של כ-10 מיליון שקלים. השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב נעתרה לבקשת פקיד שומה חקירות חיפה והצפון ושחררה את החשוד בתנאים מגבילים.
שמו של החשוד, תושב חוזר שחזר לארץ לפני 13 שנה, המשמש כמנהל ו-E1 על מניות בחברות בחו"ל, נכלל ברשימת בעלי חשבונות בנק בחו"ל שהתקבלה על פי הסכמים לחילופי מידע בין מדינות ורשויות מס בהתאם לנוהל (CRS common reporting standard). ברשות המסים מתנהלות בימים אלה חקירות בעניינים של בעלי חשבונות נוספים ששמם עלה ברשימה.
כאמור, על פי החשד, החשוד מחזיק בחשבונות בנק בחול בהיקף של 26 מיליון ליש"ט - כ-112 מיליון שקלים עליהם לא דיווח. בחיפוש שנערך בביתו נמצאו מסמכים שונים לרבות כרטיסי אשראי של בנקים בחו"ל ומחשבים המשמשים את החשוד לשם שליטה וניהול עסקיו בחו"ל. בנוסף עולה החשד כי החשוד הפיק בין השנים 2019-2017, הכנסות בחו"ל העולות על 10 מיליון שקלים עליהם לא דיווח, זאת בכוונה להתחמק מתשלום מס.
השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב שחררה כאמור את החשוד בתנאים מגבילים ביניהם הפקדה על סך 250,000 שקלים וערבות צד ג' על סך 150,000 שקלים.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.