אליהו: "ידעתי על פיטורי רק מהתקשורת. זו היתה הפתעה עבורי וזה מהלך קיצוני. אמשיך לשרת את תושבי העיר כחבר מועצה". מספר 2 של אליהו לא נכח במסיבת העיתונאים
חבר מועצת העיר עו"ד טל אליהו שפוטר השבוע על ידי ראש העיר צביקה גנדלמן מתפקידו כסגן ראש העיר קיים היום (שלישי) מסיבת עיתונאים בה הגיב על פיטוריו וסיפר על השתלשלות העינינים שהביאו לדבריו למכתב הפיטורין שהונח השבוע על שולחנו.
"זהו מהלך קיצוני אך למרות זאת אמשיך לשרת את הציבור כחבר מועצה ומתפקיד זה לא ניתן לפטר אותי." אמר אליהו והוסיף: בחרתי בתפקיד סגן בשכר כי רציתי להתמסר באופן מלא ובמשרה מלאה למען תושבי חדרה. הפיטורים היו הלם לתושבי חדרה לפחות על פי התגובות שאני מקבל. אבל עבורי זה לא היה הלם. השנים האחרונות לא היו נעימות מבחינה פוליטית. הרגשתי כאילו שמים סכין בגב כדי להפריע לך למלא את המשימות."
אמשיך לשרת את הציבור. טל אליהו (צילום: שלומי גבאי)
מקורבים לראש העיר צביקה גנדלמן אמרו כי אליהו ניהל בתקופה האחרונה "עירייה" משלו תוך שהוא פועל לכאורה מאחורי גבו של ראש העיר. עוד סיפרו אותם מקורבים כי לפני כחודשים זימן ראש העיר את אליהו לשיחת נזיפה בה הבהיר לו שלא יסבול יותר התנהגות דומה מצידו שלפיה הוא חותר תחתיו.
עוד נודע, כי באותה שיחה נכח אדם נוסף המקורב לאליהו. מקורבים לגנדלמן סיפרו כי במהלך השיחה התחייב אליהו לפעול על פי בקשת ראש העיר אולם בהמשך נודע כי לא עשה כך. בנוסף לכך, הובאו לידיעת ראש העיר באמצעות גורמים בעירייה מספר הוכחות חותכות בהן לכאורה עולה הרושם כי אליהו פועל מאחורי גבו של ראש העיר.
אותם מקורבים סיפרו עוד כי לגנדלמן אף נודע כי אליהו ניסה לאחרונה לרקום מזימה נגדו ביחד עם חבר מועצה נוסף וזאת בניגוד לנוהלי העירייה.
לציין כי היחסים של אליהו עם ראש העיר ידעו עליות וירידות במשך השנים והמתיחות העמיקה כאשר גנדלמן צירף לאחרונה את סיעת מחוברים לקואולציה והעביר אליה את האחריות לעמותת פנאי העיר עמותה שאליהו היה מופקד עליה במסגרת תפקידו כסגן ראש העיר.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!