ביקור הגומלין של המשלחת בה השתתף סגן ראש העיר דרבנט, ארסן שריפוב, הוכתר כהצלחה וחיזק את היחסים של חדרה עם העיר התאומה דרבנט
המשנה לראש העיר והממונה על תיק קשרי חוץ בעיריית חדרה עו"ד נתן לבייב, השתתף בכנס MUNI WORLD 2020 שהתקיים בגני התערוכה בתל אביב עם כ-9,000 משתתפים, ביניהם כ-1,000 אורחים מ -72 מדינות, ומאות ראשי ערים או סגניהם מהמדינות השונות.
בכנס השתתף גם ארסן שריפוב, סגן ראש העיר דרבנט, עיר תאומה לחדרה ואחת הערים הגדולות ברפובליקה של דאגסטן בדרום רוסיה באזור קווקז, שהגיע לארץ בראש משלחת גומלין. שריפוב התרשם מהטכנולוגיות שהוצגו בכנס, ובמיוחד מהמצאות ישראליות.
לבייב עם נחשונוב ושריפוב (צילום: דוברות העירייה)
במהלך שהותה בארץ ליווה נתן לבייב את המשלחת, שביקרה במתחמי התפלת המים בחדרה ובאשדוד. בתום השהות מסר שריפוב כי בכוונת עיריית דרבנט להקים מתקן להתפלת המים בדרבנט השוכנת לחופו המערבי של הים הכספי.
לפני מספר חודשים נסע לבייב לכנס רשויות בדרבנט, בו השתתפה גם מקבילתו של עו״ד לבייב בעיריית שדרות, סגנית ראש העיר שדרות והממונה על תיק קשרי החוץ חוה נחשונוב.
לבייב ונחשונוב חתמו על הסכם כוונות עם מנכ״ל שדה התעופה בעיר מחצ׳קלה, ארסן פירמגמדוב, לפיו יקדמו מול משרד התחבורה קו טיסה ישירה תל אביב-מחלצ׳קלה וזאת לאחר בניית טרמינל לטיסות בינלאומית . עו"ד לבייב מסר כי יוצאי קווקז המתגוררים בישראל מצפים לפתיחת טיסה ישירה לעיר מולדתם וציין כי ביקור הגומלין הוכתר כהצלחה וחיזק אף יותר את היחסים של חדרה עם העיר התאומה דרבנט.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!