המוניטין והמקצועיות בעיריית חדרה משמשים מקפצה לעתיד
מאת: ראובן יגיל יום שישי,
21 בפברואר 2020, 08:20
עיריית חדרה מקפידה על מקצועיות, שקיפות ואמינות של עובדיה, ובכך מסייעת להם להתמקצע ולזכות במוניטין חיובי, המהווה עבורם קרש קפיצה לתפקידים בכירים במשק הישראלי
אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי ממשיכה את הגל של בעלי התפקידים בעיריית חדרה שעבודתם בעירייה איפשרה להם להתקדם לתפקידים בכירים יותר. עיריית חדרה ידועה בהיותה קרש קפיצה לבעלי תפקידים. העירייה שמה דגש על מקצועיות, שקיפות ואמינות של עובדים ומנהלים כאחד, מה שמסייע להם להתמקצע, לזכות במוניטין חיובי ולהתקדם לתפקידים בכירים במשק הישראלי.
ליטל שלף-דורי (צילום: דוברות העירייה)
שלף-דורי, למשל, זכתה במכרז לתפקיד אדריכל העיר בעיריית נתניה, עיר שמספר תושביה כפול ממספר התושבים בחדרה, וכך גם תקציב העירייה ושכרם של בכיריה. גם קודמה בתפקיד, אדריכל העיר לשעבר דניאל גולדברג, התקדם וזכה במכרז לתפקיד בכיר יותר כמהנדס עיר ברשות אחרת.
אבישי קימלדורף צילום: דוברות העירייה
עבור יהושע אבישר היוותה העירייה מקפצה משמעותית אף יותר. אבישר אשר עבד כמנהל מחלקה לפיתוח תשתיות, זכה במכרז ומכהן כיום בתפקיד בכיר בהרבה, מהנדס עיריית אור עקיבא. גם מי שכיהנו כמהנדסי העיר בעיריית חדרה מכהנים כיום בתפקידים בכירים בחברות גדולות במשק. כך למשל מהנדס העיר לשעבר אבישי קימלדורף שפרש מתפקידו בעירייה לטובת תפקיד סמנכ"ל באחת החברות הגדולות במשק, "שיכון ובינוי". גם המהנדס שבא אחריו, נועם גרייף, זכה במכרז לתפקיד סמנכ"ל בחברת "קנדה ישראל", אף היא מהגדולות במשק.
גם באגפים אחרים בעירייה זוכים העובדים הבכירים להתמקצעות המאפשרת להם להתקדם לתפקידים בכירים יותר. כך מנהלת אגף החינוך לשעבר, לאה אבוטבול, מכהנת כיום כמנהלת פסג"ה המחוזי, ואילו המנהלת שבאה אחריה סיגלית איציקוביץ, מכהנת כיום בתפקידי ממונה ניהול פדגוגי במשרד החינוך.
מסלולי קידום דומים זוכים גם בחברות הבת של העירייה. מנכ"ל חברת "נחלים" לפיתוח תיירות בחדרה, מתן כחלון, נבחר כמנכ"ל בחברה פרטית; מנכ"ל הקרן לפיתוח חדרה, לירון גולדנברג, התקדם בתפקידו עם זכייתו במכרז מנכ"ל החברה הכלכלית פתח תקווה, גם היא עיר שמספר תושביה כפול ממספר תושבי חדרה.
דני גולדנברג צילום: דוברות העירייה
גם מי שהיה עוזר ראש העיר לנושא תקשורת, רז זהבי, הפך לעיתונאי ספורט מהבכירים בארץ, ומככב בתוכניות רדיו וטלוויזיה. ראש העיר צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון מפרגנים לעובדים על כל אפשרות להתקדם, מאחלים להם הצלחה בתפקידיהם החדשים, ומקפידים להיפרד ברוח טובה.
בראיה, מי שהיה מנהל אגף שפ"ע בעבר, גיל שלמה, ועזב לטובת אפשרות קידום מחוץ לעירייה, זכה לאחרונה במכרז לתפקיד מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה ושב לעבוד בעירייה. גם בשובו זכה לפרגון מלא, ממש כפי שזכה בעזיבתו.
עם זאת, אף על פי שמנהלי מחלקות ואגפים נהנים מההתמקצעות והאמינות שצברו בשנותיהם בעיריית חדרה, מה שמאפשר להם להתקדם לתפקידים בכירים במשק, שומרת צמרת התפקידים בעירייה על יציבות. על כך תעיד העובדה שבניגוד לקדנציות שעברו, שסבלו מחילופים תכופים של מנכ"לי עירייה, מכהן מתחילת כהונתו של גנדלמן רק מנכ"ל אחד, המוביל ומיישם את מדיניותו של ראש העיר.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.