חשיפת הטבע העירוני - כלי לפיתוח העיר ולתוכניות עתידיות
מאת: ראובן יגיל יום שני,
17 בפברואר 2020, 08:46
בהובלת העירייה, ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה, בוצע בחדרה סקר טבע עירוני לאיתור, אפיון, סיווג ומיפוי של אתרים ותשתיות טבע בעיר
ראש העיר צביקה גנדלמן והמשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי, הממונה על תיק איכות הסביבה בעירייה, פתחו את כנס החשיפה הראשון לסקר טבע עירוני שהתבצע בחדרה בהובלת העירייה ובשיתוף חברת "נחלים" לפיתוח תיירות בחדרה, החברה להגנת הטבע, המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה שרון כרמל שאף סייע במימון.
כנס החשיפה התקיים באיגוד ערים לאיכות סביבה שרון כרמל, בהשתתפות סגנית מנהל ומתכננת מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה נורית שטורך, ונציגים מהחברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, ונוספים.
יחזקאלי: "לפני כשנה הורה ראש העיר צביקה גנדלמן לבצע סקר טבע עירוני, שיהיה כלי לפיתוח העיר ולתוכניות הפיתוח המתהוות, הקיימות והעתידיות שלה בכל הנוגע למאפייניה הירוקים. חדרה היא אחת הערים שאחוז השטחים הירוקים בה הוא מהגדולים בארץ. בתחומי העיר יש את יער חדרה, פארק השרון, פארק נחל חדרה, חוף ים באורך של 7 ק"מ, בריכות חוף (בריכת יער, בירכת זיתא ובריכת סאמר), גבעות כורכר, מצוקי ים ומגוון נופים מיוחד, ואת כל זה ועוד היה צריך לאתר ולמפות".
גנדלמן בכנס (צילום: דוברות העירייה)
סקרי טבע עירוני מתבצעים במטרה לבחון את המצב הקיים באתרי הטבע והשטחים הפתוחים בגבולות הרשות, ולבצע איתור, אפיון, סיווג ומיפוי של תשתיות הטבע בעיר. הממצאים עומדים לרשות מערכות התכנון והניהול העירוני, ומסייעים בקידום תהליכי תכנון המתחשבים בתשתיות הטבעיות. המידע מהווה בסיס שימושי לתכנון עירוני בר-קיימא, התומך בשמירת הטבע לרווחת הציבור, בריאות וחינוך סביבתי.
למרות מאפייניה הירוקים הרבים של העיר, ולמרות גילה המופלג של העיר, לא בוצע עד היום סקר ומיפוי של תשתיות הטבע בעיר בצורה מסודרת. הסקר שהתבצע בשנה האחרונה מיפה בין היתר בריכות יער, שפך נחל המושך להקות כרישים, צמחים, זוחלים, מצוקי ים מחצבות ועוד.
בדברי הפתיחה לכנס הדגיש ראש העיר את מאפייניה של חדרה כעיר ירוקה שבורכה באתרי טבע ונוף יחודיים ומיוחדים. גנדלמן: "הנהלת העיר מכירה בחשיבותם של אתרי הטבע, ועומדים בפנינו אתגרים גדולים לדעת לנווט בין השמירה על ערכי טבע לבין המשך הבנייה והפיתוח של העיר, מבלי לפגוע בתשתיות הטבעיות ובאתרי הטבע ואף לשמר אותם".
בכנס השתתפו גם עמיר בלבן מהחברה להגנת הטבע, שסקר כיצד נהנים והופכים את הטבע לחלק בלתי נפרד מחיי העיר ובכך משפיעים על בריאות התושבים ויוצרים גאווה מקומית ביחודיות של העיר; אבי אוזן מרשות הטבע והגנים שהעלה על נס את בריכות החורף בחדרה, ברק עזריאלי מעמותת הכרישים, שדיבר על תופעת הכרישים בשפך הנחל של פארק הנחל. את הערב הנחתה איריס ארבל מהחברה להגנת הטבע. בנוסף לכנס החשיפה, ובמסגרת חשיפת הסקר לציבור, מתוכנן בקיץ הפנינג באחד מאתרי הטבע של העיר.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".