הלל יפה: חיי יולדת והעובר ניצלו בשל קרע פתאומי ברחם
מאת: ראובן יגיל יום ראשון,
29 בדצמבר 2019, 09:15
עופרה הגיעה לחדר מיון יולדות של המרכז הרפואי הלל יפה עם כאבים עזים. זיהוי מהיר של המיילדת והעברתה המידית לניתוח קיסרי - הצילו את חייה וחיי עוברה בעקבות קרע פתאומי ברחם
עופרה פלג מסורי בת ה- 39, תושבת כרכור, הייתה בסוף חודש 7 להריונה כאשר בוקר אחד הרגישה כאבים עזים כל מספר דקות וחשבה כי מדובר בצירים. עם הגעתה לחדר מיון יולדות ב"הלל יפה", קיבלה אותה המיילדת מיכל קוגלובסקי.
תוך כדי תשאול רפואי, הבינה מיכל כי שתי הלידות הקודמות של עופרה היו בניתוחים קיסריים. כאשר רצתה לחברה למכשיר המוניטור, הבחינה כי אינה מצליחה להתיישר ואז נדלקה למיכל נורה אדומה. "במסגרת עבודתי כמיילדת, אני מוקפת נשים כאובות מדי יום, אך הכאב של עופרה היה נראה לי שונה. עלה בי חשד כי מדובר במשהו חריג ולא בצירים מוקדמים ומיד הזעקתי רופא", מספרת מיכל. במקביל הכינה את עופרה לניתוח קיסרי, במידה שיעלה צורך בכך. הרופא שהגיע ביצע בדיקת אולטרסאונד בה נצפתה האטה בדופק העובר ועופרה הובהלה במהירות לחדר ניתוח.
עופרה עם התינוק והצוות הרפואי (צילום: דוברות בית החולים)
"כבר בפתיחה של הבטן ראינו קרע מלא של הרחם והעובר נמצא בתוך חלל הבטן. למזלנו, עופרה הגיעה בזמן וישר הובהלה לניתוח קיסרי בהול, כך שהשילייה עדיין לא נפרדה. במידה שהשלייה הייתה נפרדת, רוב הסיכויים שהעובר לא היה מצליח לשרוד", מציין ד"ר אמיר נאה, רופא בכיר באגף נשים ויולדות של "הלל יפה", שניתח את עופרה.
ד"ר חיים דוד, מנהל חדרי לידה ומחלקת יולדות במרכז הרפואי הלל יפה, שניהל את האירוע המורכב, הוסיף: "קרע ברחם מתרחש לרוב בשבועות מתקדמים יותר של הריון בעקבות צירים או זירוז. במקרה זה הקרע התרחש באופן ספונטני, בשבוע יחסית מוקדם להריון. מדובר במקרה חירום נדיר, שעלול לסכן הן את העובר והן את האם, שעלולה לסבול מדימום פנימי מאסיבי".
סוף טוב הכול טוב! הניתוח כאמור, עבר בהצלחה. עופרה שוחררה לביתה והעובר נולד במצב טוב במשקל 1.280 ק"ג. כיום, חודש לאחר האירוע, התינוק ממשיך להתאושש ומטופל בפגיה של "הלל יפה". במפגש עם הצוות הרפואי הודתה עופרה על הטיפול המסור והמקצועי שקיבלה והוסיפה: "עכשיו, כשאני מחזיקה את ינאי בשתי ידיים, אני מבינה כמה מזל היה לי שהגעתי בזמן לבית החולים והובהלתי מידית לחדר ניתוח. אין ספק שזהו נס החנוכה שלי".
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.