ועדת ההנחות מגיעה לשכונות. העירייה מציעה לסייע לתושבים באמצעות ועדת ההנחות לבדוק את זכאותם להנחה בארנונה, ואף להגיע לשכונות כדי להנגיש את בדיקת הזכאות לרבים
לקראת תחילתה של שנה אזרחית חדשה נערכים בוועדת ההנחות בארנונה של עיריית חדרה לקבלת פניותיהם של תושבים רבים המבקשים לבדוק את זכאותם להנחה.
במטרה להקל על התושבים ולהנגיש את הבדיקה לרבים ככל האפשר, קבעה הוועדה 12 מוקדים בשכונות השונות לביצוע בדיקת הזכאות, וזאת על-פי מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן וביוזמת יו"ר הוועדה מלכיאל (מלכי) אלבז.
אלבז: "נגיע לשכונות ברחבי העיר, ונבדוק את הזכאות של כל תושב ותושב שיגיע למקום המפגש". לדבריו, ההחלטה לצאת לשכונות נובעת ממקרים שארע בשנה שעברה, בהם תוך דקות ספורות גילו תושבים שהם זכאים לעשרות אחוזי הנחה".
השנה, לדברי אלבז, אף יעמוד לשירות הציבור מתרגם לאמהרית, שייתן סיוע במרכז הפנאי קלור לתושבים שמתקשים בעברית.
אלבז עם ראש העיר (צילום: דוברות העירייה)
על מנת לקבל את ההנחות הקבועות בחוק, על התושב לעבור מבחן הכנסה כדי להתאים את הכנסתו לדרגות ההנחה. עליו להביא 3 תלושי שכר מהרבעון האחרון של שנת 2019, תדפיסי בנק, ותעודת זהות עם ספח. אלבז: "יש לתאם מראש שעת הגעה, לעקוב אחר תאריך המפגש בשכונות, ושם לעבור מבחן קצר ומיד מגלים אם התושב זכאי להנחה, ולכמה אחוזי הנחה".
בנוסף יש למלא טופס בקשה להנחה בארנונה, וטפסים אלו יובאו על-ידי ועדת ההנחות למוקדי המפגשים בשכונות: במזרח העיר - מנהלת בית אליעזר עבור תושבי השכונה הישנ, בשכונת הפארק - בית הכנסת של יעקב שובע, בדרום העיר – מרכז הפנאי קלור (כולל מתורגמן), במרכז העיר - עיריית חדרה; בצפון העיר- מרכז הפנאי בית הראשונים, בווה חיים ויצמן – מרכז הפנאי רעים; במערב העיר - מנהלת גבעת אולגה.
אלבז: "על מיקומים נוספים ומועדי קבלת הקהל תבוא הודעה, על מנת לאפשר לכולם להיות ערוכים ולהמציא את המסמכים הדרושים. הקריטריונים להנחה קבועים וידועים מראש, ומאוד יתכן שקורא שורות אלו זכאי להנחה, ואינו מודע לכך. נשמח לעזור ולסייע בבדיקת הזכאות, ואנו קוראים לציבור לבוא ולבדוק את זכאותו להנחה בארנונה".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!