עתירה לבג"צ נגד הכוונה להקים שדה תעופה מזרחית לחדרה
מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
18 בדצמבר 2019, 10:36
תושבי חדרה, מנשה ועמק חפר בעתירה לבג"צ: ההחלטה להקים במזרח חדרה שדה תעופה לוותה בהטיית נתונים מגמתית ותוביל לסיכון חיי אדם ובעיות בטיחות קשות
בעתירה שהוגשה אתמול לבג"צ, ביום ב', 16.12.19, דורשים התושבים את ביטול ההחלטה של הוות"ל להקים במזרח חדרה ובקרבת הישובים הכפריים של מועצות מנשה ועמק חפר, שדה תעופה שיכלול את פעילות שדה התעופה של הרצליה וחלקים מפעילות שדה דב.
את התושבים מייצג עו"ד תומר מירז ולעתירה מצורפת חוות דעת שהוכנה על ידי פרופסור פאול פייגין, דיקן הפקולטה לסטטיסטיקה בטכניון, המוכיחה את השגיאות הגסות ועיוות הנתונים שאפשרו את בחירת המיקום לשדה התעופה. כמו כן צורפה חוות דעת של מר ארון ק.ר ראו, מומחה בעל שם עולמי אשר עבד בארגון התעופה הבינלאומי ותיכנן שדות תעופה ומערכי בטיחות הקובעת כי הקמת השדה בחלופה הנבחרת הינה החלטה לא סבירה הכוללת סתירה חמורה מול דרישות הבטיחות של הרגלוציה המקובלת אשר תוביל לסכנות בטיחותיות קשות הנובעות מקרבה לשדה תעופה עין שמר, נתיב רכבת ישראל וצירי תנועה ראשיים.
בעתירה מפרטים התושבים שורה של טענות כבדות משקל אשר לו היו עולים לדיון מעמיק בוות"ל היו ללא ספק משנים את ההחלטה על הקמת השדה במיקום המתוכנן. התושבים מראים בעתירתם כי קיימת חריגה בוטה מחוק הטיס ומכללי הוראות הקמת שדות תעופה לרבות התעלמות מוחלטת מתקינה מחייבת הנמצאת באמנות בינלאומיות עליהן חתומה מדינת ישראל.
דיון בלשכתו של גנדלמן עם ראשי הרשויות (צילום: דוברות העירייה)
התושבים טוענים בעתירתם כי הליך בחירת מיקום שדה התעופה לווה בעיוות נתונים מגמתי ומתמשך אשר הביא להחלטה השגויה על בחירת חלופת חדרה מזרח. התושבים הוסיפו בעתירתם כי הליך התכנון התעלם לחלוטין משיקולים כלכליים כבדי משקל של הקמת שדה תעופה חדש בעלות של עד 2 מיליארד ₪ בזמן שקיימות חלופות זולות באופן משמעותי כמו פיזור השימושים בשדות תעופה קיימים או השארת השדה בהרצליה כפי שדורשים תושבי הרצליה עצמם.
התושבים מדגישים בעתירתם כי הקמת השדה במיקום הנוכחי אינה אפשרית מבחינה תכנונית ובטיחותית ולו יוקם בחלופה הנבחרת ייווצרו חריגות קשות מהוראות חוק הטיסה וכללי בטיחות בינלאומיים אשר יובילו לסיכון חיים של תושבים לרבות פגיעה קשה באיכות חייהם.
בחודשים האחרונים מתנהל קמפיין ציבורי נרחב של עיריות ומועצות אזוריות, יחד עם תושבי האזור, כנגד החלטת הוות"ל. מטה המאבק דורש את ביטול ההחלטה שתפגע אנושות באורח החיים של מעל 250,000 תושבים המתגוררים בחדרה, פרדס חנה והישובים הכפריים באזור. מטה המאבק טוען כי עבור כמה עשרות טייסים פרטיים מוקרב אזור שלם, לרבות עתיד הפיתוח של חדרה, שטחים חקלאיים ואזור בעל ערכי טבע וסביבה ייחודיים.
עתירת התושבים מצטרפת לשתי עתירות קודמות שהגישו עיריית חדרה ומועצה אזורית מנשה ובהן שורת טענות הנוגעות לשגיאות התכנוניות וההליך הפגום שהוביל להחלטה על הקמת שדה חדש באזור שיפגע באיכות חייהם של רבע מיליון תושבים. התושבים מבקשים בעתירה כי בג"צ יורה לוות"ל לבטל את ההחלטה על הקמת השדה במזרח חדרה ולקיים דיון חוזר וחדש באופן שקוף ומקצועי לכלל החלופות.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.