הילדות פונו לבתי החולים לניאדו בנתניה ומאיר בכפר סבא כשמצבן מוגדר בינוי וקל
בשעה 07:21 נמסר למד"א מרחב שרון על עץ דקל גדול שנפל מהרוח ופגע ב-2 ילדות בשטח פתוח סמוך לתחנת הסעת ילדים בקיבוץ בחן.
חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום העניקו לילדות טיפול רפואי בשטח ולאחריו פינו לבתי החולים לניאדו ומאיר את הילדות: ילדה כבת 9 במצב בינוני, כשהיא סובלת מחבלה רב מערכתית וילדה כבת 8 שנפגעה באורח קל כשהיא סובלת מחבלות קלות בראש וברגל.
חובש בכיר במד"א רמי גפני סיפר: "אני מתגורר בסמוך ויצאתי מיד למקום, ראיתי עץ דקל גדול שקרס, ילדה כבת 8 שנלכדה מתחת לעץ חילצה את עצמה ושכבה מתחת לענפים, היא הייתה בהכרה מלאה וסבלה מחבלה רב מערכתית ובסמוך ישבה ילדה כבת 9 בהכרה מלאה עם חבלות בראש וברגליים, הענקו להן טיפול רפואי ראשוני ופנינו אותן להמשך טיפול בבתי החולים כשמצבן בינוני וקל."
העץ שקרס (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
ד״ר אהוד רוזנבלום מנהל מיון ילדים במרכז הרפואי מאיר עדכן כי הילדה בת ה-9 מוגדרת כפצועה קשה וסובלת מפגיעה רב מערכתית. עוברת סדרת בדיקות מקיפה ובהמשך יוחלט על המשך טיפול.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!