במטרה להפחית בעומס התנועה בכבישים הבינעירוניים, נפתח חניון "חנה וסע" בצומת יצחק שמיר, עם שאטלים אל תחנת הרכבת וקו אוטובוס חדש לתל אביב
השבוע החל לפעול קו חדש של חברת אגד, שמספרו 704 ומסלולו מהחניון החדש ברחוב פרופ' משה אדד בחדרה עד לתחנת רכבת שלום בתל אביב, לשני הכיוונים.
הקו יוצא מחניון השאטלים החדש ברחוב אדד (כביש יצחק שמיר), עובר בעמק חפר בתחנות פנימיית הדסה נעורים/השיטה ומחלף חבצלת; בהרצליה בתחנות מחלף הסירה ובסינמה סיטי; ובתל אביב בתחנות סמינר הקיבוצים וארלוזורוב על דרך נמיר, קניון עזריאלי, ותחנה סופית בתחנת השלום בתל אביב.
בכוון ההפוך יוצא הקו מתחנת השלום (קניון עזריאלי), תחנת רכבת מרכז, דרך נמיר, סינמה סיטי, צומת הרצליה, מחלף חבצלת, פנימיית הדסה נעורים, דרך השלום אל יצחק שמיר.
התדירות של קו חדרה - תל אביב, בימי ראשון עד חמישי בשעות העומס: מ-6:00 עד 9:00, ומ-14:00 עד 15:00 יפעל הקו בתדירות של כל רבע שעה; ומ-15:00 עד 20:00 בתדירות של כל 20 דקות. בשעות שאין שעות הלחץ ייצא הקו בתדירות של כל חצי שעה.
התדירות של קו תלת אביב - חדרה: בימי ראשון עד חמישי בין השעות 7:00 עד 9:00, של חצי שעה; בין 9:00 עד 10:00 כל רבע שעה; בין 10:00 ל-11:00 כל 20 דקות; בין 12:00 עד 14:30 כל חצי שעה; ובין 15:00 עד 19:00 כל רבע שעה.
הקו החדש נפתח במסגרת השקת שירות נתיב פלוס על כביש 2, והכשרת חניון רחב ידיים המכיל מאות מקומות חנייה בצומת יצחק שמיר, ממנו יופעלו שאטלים אל תחנת הרכבת. בנוסף לשאטלים פועל, כאמור, הקו החדש לתל אביב ובחזרה, כל זאת במטרה שנהגים יחנו בחניון החדש וישתמשו בתחבורה הציבורית על מנת להקל על העומס בכבישים הבינעירוניים.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.