סכסוך מתמשך בין שני עבריינים בכירים באיזור אור עקיבא גלש השבוע לאירוע אלים נוסף ולמעצרים. במשטרה חוששים כי העבריינים יפגעו אחד בשני והזהירו אותם לבל ינסו לעשות זאת
ביום חמישי האחרון סמוך לשעה 14:50 ברחוב העליה באור עקיבא, פגע על פי החשד במכוון ג'יפ יוקרתי בו נהג עבריין מוכר בן 35 באופנוע עליו רכב עבריין אחר בן 19 המשתייך לחבורתו של עבריין מוכר בן 24 שלאחרונה שוחרר מהכלא לאחר שריצה 3 שנות מאסר בגין חלקו בתיק פשע חמור שהביא למותו של אדם.
רוכב האופנוע שנפגע הצליח להימלט מהזירה רגלית למרות פציעתו תוך שהוא משאיר את האופנוע במקום. תוך זמן קצר גם נהג הג'יפ וחבריו שהיו עימו ברכב נמלטו.
חשש ממלחמת כנופיות (צילום: שלומי גבאי)
המשטרה שהוזעקה למקום אספה ממצאים מהזירה וכן מצלמות אבטחה ממספר מבנים ברחוב, גבתה עדויות ממספר אנשים ומיד הבינה שהמעורבים באירוע הם דמויות המוכרות לה היטב.
כעבור שעות בודדות נעצרו העבריין בן ה-35 שעל פי החשד נהג ברכב ורוכב האופנוע בן ה-19 שבירור העלה כי האופנוע שברשותו גנוב והוא נהג בו בזמין פסילה בעת שבכלל היה אמור לשהות במעצר בית בגין תיק אחר אותו הוא מנהל.
מצפה שמרשו ישוחרר. עו"ד שי לוי צילום: שלומי גבאי
על פי טענות רוכב האופנוע שבעברו היסטוריה של אירועים אלימים עם המשטרה הוא הוכה באלימות קשה ע"י מספר רב של שוטרים לאחר מעצרו ללא כל סיבה וסנגורו דרש מבית המשפט כי העניין יבדק ע"י מח"ש.
בחקירתם שמרו שני החשודים על זכות השתיקה ומילאו פיהם במים. ביום שישי בבוקר הם הובאו לבית משפט השלום בחיפה שם הוארך מעצרם של השניים עד ליום ראשון הקרוב. בימים הקרובים צפויה הפרקליטות להגיש נגד החשוד בן ה-19 כתב אישום בהליך מזורז.
מחומרי המודיעין שבידי המשטרה עולה כי אותו חשוד בן 35 הסתכסך לפני כמה חודשים עם אותו עבריין מקומי עוד כשזה היה בכלא וכבר אז נרשמו כמה אירועים אלימים ביניהם, אז הושג באמצעות מתווכים הסכם "הודנה" (הפסקת אש) ולאחרונה התחדש הסיכסוך וגלש שוב לאלימות.
במשטרה הבינו כי בשל הדמויות המעורבות העניין נפיץ ועלול להביא לאירועים אלימים כולל פגיעה בחיי אדם ומיהרו להזהיר את בעלי הסכסוך לבל ינסו לפגוע האחד בשני וכי עיני השוטרים פקוחות וישנו מעקב צמוד אחר צעדיהם.
בלשי המשטרה הגיעו לדירתו המאובטחת של האסיר המשוחרר והבהירו לו כי למרות שלא נכח בזירה מעורבתו ברורה בשל קשריו עם אותו רוכב אופנוע המזוהה איתו.
במשטרה בודקים מה היא הסיבה לכך שרוכב האופנוע הצטייד באופנוע גנוב והאם התכוון לבצע בו פשע בשליחות האסיר המשוחרר. בכלל פעילותו של אותו אסיר משוחרר וקשריו מעוררים דאגה בקרב השוטרים.
על פי הדיווחים הוא מרבה להסתובב ברחובות אור עקיבא בשיירה מאובטחת הכוללת מספר כלי רכב שיתכן שחלקם אף משוריינים כשבפמליתו מספר עבריינים מהצפון עימם יצרו הוא ואביו המרצה עדיין עונש מאסר קשרי חברות ושותפות.
האב הכלוא נשלח בחודשה האחרון פעמיים לצינוק לאחר שהתעמת עם אנשי השב"ס ולא ציית לנהלי הכלא. במשטרה שוקדים בימים אלו על תוכניות העבודה לשנת 2020 ושמותיהם של המעורבים בסכסוך המדובר לבטח מככבים שם.
עו"ד שי לוי המייצג את החשוד בדריסה אמר: "על פי החלטת ביהמ"ש אני מצפה שמרשי ישוחרר כבר מחר."
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.