בישיבה של הנהלת השלטון המקומי התקבלה החלטה כי באם לא יסופקו התקציבים שקוצצו לשלטון המקומי עד יום ד' ה-6 בנובמבר. במידה ולא יחול שינוי יפעל השלטון המקומי להשבתת השירותים בכל הרשויות המקומיות בארץ ביום חמישי הקרוב, ה-7 בנובמבר
ההחלטה על השבתת השירותים התקבלה בשל העיכובים בהעברת תקציבים ממשרדי הממשלה לפעילות השוטפת של השלטון המקומי, ובשל הקיצוצים הנכפים על הרשויות המקומיות, הפוגעים באופן אנוש בתקציבי הרשויות בעיקר ברווחה ובחינוך, וביכולתן של הרשויות לתפקד ולהעניק שירותים לתושבים.
עיריית חדרה כמו כל הרשויות בארץ למעט ירושלים מצטרפת להשבתה. "אנו מקווים כי התקציבים יימצאו והליקויים יתוקנו על מנת שהשביתה תימנע, אך עדיין נערכים לקיומה."
השירותים שיושבתו הם שירותי קבלת קהל. בנוסף, ישבתו עובדי המינהל והשירותים במערכת החינוך, ובהם מזכירות, שרתים, אבות בית, מאבטחים, סייעות, לבורנטיות, ספרניות, עובדי ניקיון ואחזקה, קב"סים, קב"טים ומלווים, כלומר מוסדות החינוך לא יפעלו או יפעלו במתכונת מצומצמת. בחינוך המיוחד יינתנו השירותים כרגיל.
בהנהלת השלטון המקומי ציינו כי הם מודים לתושבים על ההבנה והתמיכה בשביתה וציינו כי ההשבתה היא המוצא האחרון, כאמור, כדי למנוע את הפגיעה בשירותים שהרשויות מספקות ואמרו: "אנחנו מרימים את דגל היום על מנת שהעיוותים יתוקנו בעוד מועד ונוכל להמשיך לתת לכם מענה. אנא היאזרו בסבלנות וקבלו בהבנה את הצעדים שיינקטו."
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".