מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
30 באוקטובר 2019, 14:14
ממשלת גרמניה תרמה 700 אלף יורו להקמת מרכז ללימודי שלום וחברה משותפת בגבעת חביבה
ממשלת גרמניה חתמה על הסכם תרומה לגבעת חביבה, המרכז לחברה משותפת בסך 700 אלף יורו לשם הקמת מרכז ללימודי שלום וחברה משותפת בגבעת חביבה. אמש ציין נשיא גרמניה 70 שנה לארגון באירוע מיוחד שהתקיים בבית שגריר ישראל בגרמניה.
גבעת חביבה, שנוסדה במקור בשנת 1949 כמכון הכשרה של התנועה הקיבוצית, פעילה לעידוד חברה שלווה וסובלנית מאז 1963 והיא המוסד הישראלי הוותיק והגדול ביותר הקיים בתחום עבודת ההבנה ההדדית בין החברה היהודית והערבית. פרויקטים תרבותיים וחינוכיים, אך גם פעילויות זיכרון וחיזוק הדמוקרטיה הם נושאים מרכזיים בפעילות המוסד בישראל.
מרחיבים את התמיכה (צילום: גבעת חביבה)
נשיא גרמניה, פרנק וולטר שטיינמאייר, אמר: "ארגון גבעת חביבה תורם תרומה חשובה להבנה של האוכלוסייה הערבית והיהודית בישראל. נוכחנו בכך בעצמנו בשיחות עם העובדים והמתנדבים בעת הביקור המרשים שקיימנו בקמפוס של גבעת חביבה במאי 2017."
שגריר ישראל בגרמניה, ג'רמי יששכרוף, הוסיף: " אני שמח לציין היום 70 שנים לאחד המוסדות החשובים ביותר לקידום פיוס בין יהודים וערבים: גבעת חביבה. כיום ישראל היא מדינה רב-תרבותית עם 9 מיליון תושבים, בה שמירה וכינון של דיאלוג מתמיד ופתוח בין יהודים לערבים חשובים מתמיד לדורות הבאים."
יניב שגיא, מנכ"ל גבעת חביבה: "מזה 30 שנה, מדינות וגופים שונים בגרמניה תומכים בנו. מאז ביקור נשיא גרמניה בגבעת חביבה, הורחבה התמיכה בנו. זאת זכות גדולה וכבוד רב לציין את גבעת חביבה במעמד נשיא גרמניה ובאירוח של שגרירות ישראל. אני מודה על הרוח הגבית שהשותפות בין ישראל וגרמניה נותנת לנו."
כוכבת הרשת נטע ברזני נחתה מחופשה בתאילנד, היישר להשקת קולקציית הקפסולה שעיצבה עבור מותג הנעליים הבינלאומיות ניין ווסט. פעילות האופנתית נערכה השבוע בסניף הדגל של המותג, בקניון TLV תל אביב, הגיעו חברותיה הטובות: שי מיקה, שרית פולק, דנה זרמון וליה נוגה שעוברת בימים אלה לדירה חדשה בתל-אביב.
כ-150 נשים, ביניהן נשות עסקים, מובילות דעת קהל, אושיות אופנה, כוכבות רשת, וסלבס, הגיעו בחודש שעבר לקניון עופר רמת אביב לתצוגת אופנה של המותג גלביה –כל השמות מהאירוע קודש לעת FRONT LIFE - התומכת בחיילים קרביים משוחררים. הערב המרגש כלל אירוע ססגוני שניפתח בקוקטייל אופנתי, מינגלינג ותצוגת אופנה שחשפה את קולקציית עונת אביב-קיץ 2025 של המותג. על המסלול צעדו שלל דוגמניות בטווח מידות וגילאים שונים, לבושות בפריטי ריזורט, בוהו שיק, ודגמי חוף יוקרתיים. בין הדוגמניות שצעדו בתצוגה: לאה שנירר, שירז טל, איבונה, גלית פרבר שרצקי, לירון זהבי, ענת בירן פרוסט, מיכל הניג עם הבת סשה, סמדי בומבה ועוד.
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!