מאת: שלומי גבאי יום שלישי,
29 באוקטובר 2019, 21:46
5 שנים אחרי שצוות מד"א הציל את חייו מבחינתו של האוורד פוקס (64), צייר ישראלי תושב כרכור, הוא קיבל הזדמנות לסייע להציל חיים, חמש שנים אחרי שחייו שלו ניצלו, כשמת מוות קליני
באוגוסט 2014 פוקס ניגן ושר עם חברים באירוע לילה לבן בפרדס חנה-כרכור, כשלפתע החל לחוש כאבים בכתף ובגרון. הוא הפסיק לנגן, והחל ללכת חזרה הביתה עם אשתו דורית. בדרך, הוא התמוטט ולקה בדום לב. דורית הזעיקה מיד את כוחות מד"א, שהגיעו במהירות, וביצעו בהאוורד פעולות החייאה מתקדמות, שכללו מתן מכות חשמל ממכשיר הדפיברילטור. לאחר מספר דקות בהן החובשים והפראמדיקים נלחמו על חייו, האוורד פוקס שב לחיים, ונותר ללא פגע.
הציור שניתרם (צילום: דוברות מד"א)
בימים אלה מתקיימת התערוכה "מציירים חיים" של בנק דיסקונט, בשיתוף אגודת ידידי מד"א בישראל, במסגרתה מוצגים 120 ציורים שנתרמו על ידי אומנים ישראלים נבחרים, ביניהם גם פוקס, שציורו כבר נמכר עם פתיחת התערוכה. כל ההכנסות ממכירת היצירות יוקדשו לרכישת אופנועי חירום מצילי חיים, שיפעלו במסגרת מגן דוד אדום.
"כששמעתי על התערוכה שכל הכנסותיה יועברו להגדלת מערך אופנועי החירום של מד"א, מאוד שמחתי על ההזדמנות לתרום מהיצירה שלי", סיפר האוורד פוקס, "למעשה, אני זוכה לתרום בחזרה למלאכים שהצילו את חיי שלי, ובתקווה בכך לסייע להציל עוד חיים".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.