העירייה ממשיכה בהצבת מכלי אצירה שתכולתם שווה לקיבולת של כ-10 פחי אשפה רגילים ברחובות מרכזיים שבהם ישנם צבר גדול של פחים הפוגע בחזות העיר
אגף שפ"ע (שיפור פני עיר) של עיריית חדרה ממשיך בהצבת מכלי אצירה חדשים ואסטטיים, בעלי קיבולת ענקית של 4 קוב. כל מכל מסוגל להחליף 8 עד 10 פחי אשפה המוצבים בחזיתות בניינים.
כלי האצירה מוצבים בהדרגה ברחבי העיר, ובסך הכל יוצבו כ-60 מכלים שיחליפו מאות פחי אשפה המכערים את העיר, וזאת מתוך כוונה לשפר הן את הנראות והן את אופן הפינוי.
מיכלי האצירה מפוזרים בעיר (צילום: דוברות העירייה)
מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי מסביר כי מכלי האצירה החדשים מוצבים בעיקר במקומות שבהם היו צבר של פחים שפגע בחזות העיר.
המכל החדש עמיד למי גשם, ואינו שביר. כמו כן, יציבותו של המכל אינה מאפשרת לכלבים ולחתולים להפוך אותו כפי שקורה לפחים רגילים, מה שיסייע לשמירה על ניקיון סביבתו.
בנוסף, בתום תהליך הצבת מכלי האצירה צפוי זמן פינוי האשפה להתקצר, וזאת בעקבות צמצום מספרם של פחי האשפה לאורך רחובות העיר.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.