חדרה ממשיכה להתחדש: פינוי בינוי ברחוב הנשיא יוצא לדרך
מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
25 בספטמבר 2019, 12:25
במסגרת ההתחדשות העירונית במרכז העיר, אישרה הוועדה המקומית תוכנית להקמת מבנה בן 21 קומות, שיכלול מסחר, מגורים ו-3 מרתפי חנייה
כחלק מתוכנית פינוי בינוי במסגרת ההתחדשות העירונית במרכז העיר, אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה את הקמתו של מבנה מרקמי בן 21 קומות, שיכלול מסחר, משרדים, שטח למבנים, מוסדות ציבור ומגורים ברחוב הנשיא.
מדובר בתוכנית פינוי בינוי בצומת הרחובות הנשיא וששת הימים, שמטרתה התחדשות עירונית במרקם הוותיק בתחום המע"ר (מרכז עסקים ראשי) של חדרה.
יזם התוכנית הוא חברת "י.א. טאוורס TOWERS החזקות ויזמות בע"מ", ושטח התוכנית 2.458 דונם במרכז עיר, כולל איחוד של 3 מגרשים.
התחדשות עירונית בפינת הנשיא (צילום: הדמיה)
התוכנית מציעה איחוד 3 חלקות והריסה של 3 מבנים קיימים, המשמשים למגורים ולמסחר, לטובת ייעוד קרקע למגרש עם שימושים מעורבים. התוכנית שהוצגה בדיון כוללת 3 קומות של מרתפי חנייה, 5 קומות בבנייה מרקמית בשימושי מסחר, משרדים, ומגורים, ומעליהן בניין מגורים בן 16 קומות, כולל קומה טכנית. סך הכל 21 קומות מעל מפלס הרחוב ו-120 יחידות דיור. בקומות המגורים מעל הבנייה המרקמית מוצעות 6 יחידות דיור בקומה.
שטחי הבנייה המוצעים עומדים על כ-22,370 מ"ר, מהם כ-7,375 מ"ר לטובת שטחי שירות במרתפי חנייה. כמו כן כוללת התוכנית הגדלת השטח הפנוי על גג המבנה המרקמי לכ-650 מ"ר. שטח זה מוצע כשטח משותף לטובת דיירי המגורים, ובנוסף יקצה היזם שטחים לצרכי ציבור. התוכנית תקצה שטח של 120 מ"ר לטובת שימושים ציבוריים לטובת קהילה, תרבות, חינוך, רווחה, דת, בריאות, ספורט.
בוועדה המקומית ציינו את התאמת הבינוי המוצע למדיניות העירייה המעודדת התחדשות עירונית במע"ר, ובפרט במיקום המוצע המהווה ציר ראשי בעיר.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.