הכביש החדש, שנסלל במסגרת פרויקט יוליאנה, מחבר את שכונת בית אליעזר לכיכר צה"ל, מקצר את הגישה למזרח העיר ולכביש 65, ומקל על עומס התנועה
אחרי שהסתיימו העבודות נפתח לתנועה כביש שקמונה, שנסלל במסגרת פרויקט כביש ארבע האגודות (המוכר בשם דרך יוליאנה). את העבודות לביצוע הפרויקט ניהלה החברה הכלכלית חדרה עבור העירייה.
במעמד פתיחת הכביש השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, סגני ראש העיר עו"ד טל אליהו ורומן גישר, המשנים לראש העיר חדוה יחזקאלי ומלכיאל (מלכי) אלבז, חבר מועצת העיר שי ברכה, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, מנהלי אגפים בעירייה ונציגי התושבים.
פתיחת הכביש החדש (צילום: דוברות העירייה)
כביש שקמונה מחבר את בית אליעזר לדרך צה"ל (הכניסה המזרחית לחדרה) ולחיבור לכביש 65, כמו גם לשכונת דניה וצפונה, מה שצפוי להקל מאוד על עומס התחבורה בכניסות וביציאות מהשכונה.
יצוין כי התוכניות המקוריות של יוליאנה, שהוכנו לפני כעשור, הובילו את הכביש לרחוב ניצנים מבלי להיכנס לשכונת בית אליעזר. עם כניסת ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקידו, גילו את הליקוי ועצרו את הפרויקט על מנת להכין תוכנית משופרת להמשך הכביש ברחוב שקמונה לרווחת התושבים ולהקלה תחבורתית על השכונה.
פרויקט יוליאנה בכללותו הוא אחד הפרויקטים החשובים בעיר מבחינת ויסות תנועתי ונגישות תחבורתית בחדרה. הכביש מאפשר חיבור ישיר של שכונות מזרח העיר צפונה, וצפוי להפחית את עומס התנועה בחיבור של ציר רחוב הנשיא עם רחוב צה"ל. מסיבה זו ונוספות מדובר בפרויקט תחבורתי חשוב ביותר לפיתוחה של העיר. אף על פי שכביש ארבע אגודות ממוקם במזרח העיר, אמורה סלילתו להשליך מבחינה תחבורתית ולהקל על עומסי התנועה ברדיוס גדול, כולל מרכז העיר.
העבודות כללו פיתוח וסלילת כבישים, מדרכות, אבנים משתלבות, עבודות ביוב, עבודות חשמל ותקשורת, ועוד. בנוסף כוללת הדרך פינות ישיבה, אשפתונים, ברזיות מים לצועדים, עמדות שתייה לבעלי חיים, תאורה חדשה וגינון. הכביש החדש מגיע עד לשכונת דניה, והרחובות ניצנים, נווה חורש וכאמור גם רחוב שקמונה.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!