הכביש החדש, שנסלל במסגרת פרויקט יוליאנה, מחבר את שכונת בית אליעזר לכיכר צה"ל, מקצר את הגישה למזרח העיר ולכביש 65, ומקל על עומס התנועה
אחרי שהסתיימו העבודות נפתח לתנועה כביש שקמונה, שנסלל במסגרת פרויקט כביש ארבע האגודות (המוכר בשם דרך יוליאנה). את העבודות לביצוע הפרויקט ניהלה החברה הכלכלית חדרה עבור העירייה.
במעמד פתיחת הכביש השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, סגני ראש העיר עו"ד טל אליהו ורומן גישר, המשנים לראש העיר חדוה יחזקאלי ומלכיאל (מלכי) אלבז, חבר מועצת העיר שי ברכה, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, מנהלי אגפים בעירייה ונציגי התושבים.
פתיחת הכביש החדש (צילום: דוברות העירייה)
כביש שקמונה מחבר את בית אליעזר לדרך צה"ל (הכניסה המזרחית לחדרה) ולחיבור לכביש 65, כמו גם לשכונת דניה וצפונה, מה שצפוי להקל מאוד על עומס התחבורה בכניסות וביציאות מהשכונה.
יצוין כי התוכניות המקוריות של יוליאנה, שהוכנו לפני כעשור, הובילו את הכביש לרחוב ניצנים מבלי להיכנס לשכונת בית אליעזר. עם כניסת ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקידו, גילו את הליקוי ועצרו את הפרויקט על מנת להכין תוכנית משופרת להמשך הכביש ברחוב שקמונה לרווחת התושבים ולהקלה תחבורתית על השכונה.
פרויקט יוליאנה בכללותו הוא אחד הפרויקטים החשובים בעיר מבחינת ויסות תנועתי ונגישות תחבורתית בחדרה. הכביש מאפשר חיבור ישיר של שכונות מזרח העיר צפונה, וצפוי להפחית את עומס התנועה בחיבור של ציר רחוב הנשיא עם רחוב צה"ל. מסיבה זו ונוספות מדובר בפרויקט תחבורתי חשוב ביותר לפיתוחה של העיר. אף על פי שכביש ארבע אגודות ממוקם במזרח העיר, אמורה סלילתו להשליך מבחינה תחבורתית ולהקל על עומסי התנועה ברדיוס גדול, כולל מרכז העיר.
העבודות כללו פיתוח וסלילת כבישים, מדרכות, אבנים משתלבות, עבודות ביוב, עבודות חשמל ותקשורת, ועוד. בנוסף כוללת הדרך פינות ישיבה, אשפתונים, ברזיות מים לצועדים, עמדות שתייה לבעלי חיים, תאורה חדשה וגינון. הכביש החדש מגיע עד לשכונת דניה, והרחובות ניצנים, נווה חורש וכאמור גם רחוב שקמונה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.