עיריית חדרה מהגדולים במשק בהעסקת עובדים עם מוגבלות
מאת: ראובן יגיל יום חמישי,
29 באוגוסט 2019, 14:45
עיריית חדרה זוכה לשבחים על התנהלותה על-פי חוק ומינהל תקין, מה שבא לביטוי בדרוג גבוה בהעסקת עובדים עם מוגבלות, קבלת פרס שקיפות שלטונית, ואיזון תקציבי זו השנה החמישית ברציפות
עיריית חדרה הוכרזה בין המעסיקים הציבוריים הגדולים במשק, העומדים עמידה מלאה בשיעור ההעסקה של עובדים עם מוגבלות משמעותית בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
על-פי החוק, עד 31 ביולי בכל שנה, מעביר המוסד לביטוח לאומי לנציבות שוויון את הנתונים על מידת עמידתם של המעסיקים הציבוריים הגדולים ביעד הייצוג בהתאם לחוק שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות, לפיו חובה על כל גוף ציבורי המעסיק 100 עובדים ומעלה, לקבוע יעד לייצוג הולם בין עובדיו של 5 אחוז אנשים עם מוגבלות משמעותית. על-פי המדד: פחות מ-2 אחוז העסקה, אי עמידה; פחות מ-3.5 אחוז, רמה נמוכה; פחות מ-5 אחוז, רמה בינונית, לפחות 5 אחוז, עמידה מלאה.
בסך הכל נבדקו 316 מעסיקים ציבוריים, הכוללים בין היתר תאגידים ציבוריים, הכנסת, ההסתדרות הציונית והסוכנות היהודית, צה"ל, משטרת ישראל, השב"ס, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, ועוד מעסיקים הנחשבים מהגדולים במשק.
שבחים לניהול תקין. עיריית חדרה (צילום: דוברות העירייה)
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ניתחה ופרסמה את נתוני עמידתם של המעסיקים לפי מידת עמידתם ביעד ההעסקה, ומתוכם עולה כי רק כ-60 אחוז מכלל המעסיקים הציבוריים הגדולים, וביניהם עיריית חדרה, עומדים עמידה מלאה ביעד של לפחות 5 אחוז מכלל העובדים הם אנשים עם מוגבלות משמעותית.
עיריית חדרה זוכה לשבחים על התנהלותה האחראית על-פי חוק ומינהל תקין, בכל תחומי פעילותה. לאחרונה אף הוכרזה עיריית חדרה בזוכה בפרס שר המשפטים לשקיפות שלטונית לשנת 2019. בנימוקי הוועדה בבחירה בעיריית חדרה צוין כי העירייה נוקטת בתפיסה ניהולית של ראשי המערכת ובהצבת יעדים ברורים לשיפור רמת השקיפות בעירייה. עיריית חדרה זכתה לשבחים רבים על מדיניותה לשקיפות וחופש מידע, והשר הדגיש כי הציון של עיריית חדרה בשקיפות עלה מ-39 ל-98 בתוך כשש שנים בלבד, וכיום היא בצמרת דרוג השקיפות הארצי.
בנוסף, התנהלותה האחראית של העירייה בתחום התקציבי, הביאה לכך שהיא עומדת לסיים גם את שנת 2019 באיזון תקציבי, זו השנה החמישית ברציפות, בדרך להכרזתה כעיר איתנה.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.