בימ"ש השלום חדרה האריך אתמול (שלישי) את מעצרו של תושב נפת טול כרם שבגדה המערבית מחמד מצלח בן 21 שנורה במרכז העיר בידי שוטר בלילה הקודם
האירוע התרחש ביום שני בסביבות השעה 23:30 ברחוב הנשיא ויצמן. אזרחים סיפרו כי חשדו בו בתחנת אוטובוס מול סנף בנק יהב, התפתח דין ודברים במהלכו הדפו אותו וכי שוטרים שעברו במקום באקראי הבחינו במתרחש, וביקשו ממנו להזדהות.
לטענת המשטרה הוא החל במהלך כשצוות סיור שגרתי, הבחין באדם חשוד בתחנת אוטובוס . גרסת שוטרי הסיור היא כי "הם ירדו לבדוק אותו, ראו שהוא אוחז בתעודת זהות ירוקה, רצו לבדוק אם יש לו אישורים, הוא הכניס ידיים לכיסים, הוציא סכין וניסה לדקור את השוטר.
זירת האירוע (צילום: דוברות המשטרה)
השוטר נסוג לאחור, תוך כדי החשוד רץ לאורך השדרה תוך שהוא אוחז בסכין משוננת באורך 30 סנטימטרים. השוטר שלף נשק והחל במרדף אחרי החשוד שרץ עם הסכין ביד כשעוברי אורח מולו. השוטרת נסעה עם הניידת, חסמה את נתיב בריחתו, ובסמוך לצומת רחוב הלל יפה, חסמו את החשוד שאחז תוך כדי כך אבן בנוסף לסכין וניסה לדקור בצעקות 'אללה הוא אכבר'. השוטר ירה לפלג גופו של החשוד ע"מ לנטרל אותו, ומשם החשוד פונה לטיפול בבית החולים הלל יפה בעיר".
"השוטר, במטרה להתגונן, ירה ברגלו", קבע השופט גינות. אבל, נסיבות הירי ממשיכות להחקר במחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים. מצלח לא הובא לדיון. הוא מאושפז במחלקה כירורגית של ביה"ח.
השופט משה גינות נעתר חלקית לבקשת המשטרה והאריך את המעצר ב-6 ימים, עד יום ראשון הבא.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.