בטקס רב משתתפים העניק שר המשפטים לראש עיריית חדרה את פרס השקיפות ברשויות הציבוריות לשנת 2019
בטקס מרשים שהתקיים במלון כרמים בירושלים, קיבל ראש העיר צביקה גנדלמן את פרס שר המשפטים לשקיפות שלטונית לשנת 2019, מידיו של השר אמיר אוחנה.
גנדלמן מקבל את פרס השקיפות (צילום: דף הפייסבוק - משרד המשפטים)
משרד המשפטים מעניק זו השנה השלישית את פרס השקיפות השלטונית לרשות ציבורית או לעובד רשות שהוביל שינוי משמעותי שגרם להפצת מידע והרגשתו או לשינוי ושיפור בתהליך מסירת המידע מכוח חוק חופש המידע. הפרס מבטא את המחויבות של משרד המשפטים לערכי השקיפות וחופש המידע.
עירייה שמציבה יעדים ברורים לשיפור צילום: דף הפייסבוק של משרד המשפטים
בנימוקי הוועדה בבחירה בעיריית חדרה צוין כי העירייה בחדרה נוקטת בתפיסה ניהולית של ראשי המערכת ובהצבת יעדים ברורים לשיפור רמת השקיפות בעירייה. עיריית חדרה זכתה לשבחים רבים על מדיניותה לשקיפות וחופש מידע, והשר הדגיש כי הציון של עיריית חדרה בשקיפות עלה מ-39 ל-98 בתוך כשש שנים בלבד, וכיום היא בצמרת דרוג השקיפות הארצי.
לדברי השר, הגברת השקיפות היא פעולה אקטיבית שאינה יכולה להתבצע ללא גיבוי, השקעת משאבים ותמרוץ מראש הרשות. בדבריו לראש העיר גנדלמן אמר השר אוחנה: "הוועדה התרשמה לטובה ממחויבותכם לקידום השקיפות ומן המאמצים הרבים שהשקעתם בתחום".
גנדלמן עם שר המשפטים אמיר אוחנה צילום: דף הפייסבוק של משרד המשפטים
הטקס התקיים במעמד שר המשפטים, ומנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור. ואילו מעיריית חדרה הגיעו ראש העיר וצוות השקיפות העירוני, המונה את מנהלת אגף פניות הציבור הממונה גם על יישום חוק חופש המידע והשקיפות יהודית אסולין, עובדות האגף אני מור-יוסף וחן ניני, מבקרת העירייה יוכי דהן, היועצת המשפטית עו"ד שרון שרוני, ונציגת אגף המחשוב של העירייה מיכל ונונו.
השר אוחנה בירך את ראש העיר על הזכייה בפרס, ושיבח את פועלה יוצא הדופן של העירייה לקידום הנגשת המידע הרלוונטי. לדברי השר, הסטנדרטים הגבוהים שהציגה הובילו לבחירה, ומהווים אבן דרך חשובה בחיזוק אמון הציבור במוסדות השלטון בישראל.
עוד ציין השר כי השקיפות היא ערובה למנהל תקין וטוהר המידות, ומשרד המשפטים מחויב לערכי השקיפות וחופש המידע ופועל באמצעים שונים על מנת להגביר ערכים אלו במגזר הציבורי.
השנה נבחרו חמישה זוכים בפרס השקיפות השלטונית, ועיריית חדרה ביניהם. זוכים נוספים הם: עיריית באר שבע, משרד התיירות, המרכז למיפוי ישראל, והממונה על העמדת מידע לציבור במשרד התקשורת.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.