בזכות ניהול כספי אחראי זכתה עיריית חדרה להיתר ממשרד הפנים לגייס הלוואת פיתוח שנועדה להשלמה וביצוע של פרויקטים חיוניים לקידום העיר
מועצת העיר אישרה את החלטתה של ועדת ההשקעות לגייס במלואה את הלוואת הפיתוח בגובה 41 מיליון שקלים, שאישר משרד הפנים לעיריית חדרה לקידום פרויקטים בעיר.
בראש ועדת ההשקעות, אשר הגישה המלצותיה למועצת העיר האחרונה, עומד גזבר העירייה רו"ח בועז חריף, וחברים בה מנהלת מחלקת חשבות, חשבת אגף הנדסה, אחראית תשלומים, מנהלת אגף פניות הציבור.
יצוין כי ההיתר לקבלת סכום זה, המהווה תוספת להלוואות הפיתוח שאישר משרד הפנים עד כה, מעיד על ההערכה של המשרד להתנהלותה האחראית של העירייה.
הביא לייצוב המערכת. גנדלמן (צילום: שלומי גבאי)
מאז כניסתו לתפקיד של ראש העיר צביקה גנדלמן הצליחה העירייה לכסות גרעון שוטף שקיבלה בירושה, ולהביא לייצוב המערכת. בעקבות הייצוב במצבה הכספי של העירייה ולנוכח תקציבה המאוזן הוכרזה חדרה כעיר יציבה, והיא בדרך לקבלת ההגדרה של עיר איתנה.
בעקבות הניהול הכספי האחראי זוכה העירייה להיתרי גיוס הלוואות פיתוח, ובשנה החולפת אישר משרד הפנים לעירייה הלוואת פיתוח בגובה 30 מיליון שקלים, אשר שימשה להשלמת הבנייה של היכל הספורט הרב תכליתי ולפיתוח רחוב מנחם בגין.
הלוואת הפיתוח הנוכחית, בגובה 41 מיליון שקלים, נועדה לביצוע והשלמה של פרויקטים, ביניהם טיילת בחוף הים, חיבור דרך שמיר לכביש 2, מגרש חנייה עירוני, 9 כיתות גן, מרכז הוליסטי לגיל הרך הכולל 3 גני ילדים, כיתות יבילות בבתי ספר, כיתות לימוד בבית ספר חופים ובבית ספר המכיל, סלילת רחוב פרנקל שיהווה דרך לבית המשפט החדש, רחוב שקמונה ועוד.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!