סכסוכים חמים ומשטרה על הזנב: קבלת הפנים לעבריין ירין ביטון
מאת: שלומי גבאי יום ראשון,
30 ביוני 2019, 06:13
דריכות רבה במשטרה ובעולם הפשע בחדרה והאזור משחרורו הצפוי בימים הקרובים של העבריין ירין ביטון שחתונתו זכתה לכינוי "חתונת הדמים" כשבמהלכה מצא את מותו אלמוג פדל (21) מדקירות סכין. כיצד יסתיימו מפגשיו עם העבריינים עימם הוא מסוכסך ומה בדיוק הוא יעשה, זאת השאלה שמעסיקה את המשטרה ואת עברייני האיזור
אחרי 34 חודשי מעצר בתנאים לא פשוטים ושלל דרמות משפטיות ישוחרר בימים הקרובים העבריין ירין ביטון (22) מאור עקיבא לביתו ויאלץ להתמודד עם מציאות לא פשוטה שמחכה לו בחוץ. מצד אחד סיכסוכים חמים ואלימים שנותרו פתוחים עם מספר עבריינים דומיננטים ברחבי הארץ בכלל ובאזור בפרט ומאידך המשטרה שהוא מככב בדוחות המודיעין שלה ולא מתכוונת להרפות ממנו.
ישוחרר בימים הקרובים. ירין ביטון (צילום: שלומי גבאי)
ביטון שנכלא בספטמבר 2016 בערב חתונתו יחד עם אביו אבי ואחיו תמיר במה שכונה "חתונת הדמים" בה מצא את מותו אלמוג פדל בן ה-21 מפרדס חנה חתם השבוע על הסדר טיעון מקל ביותר לפיו יגזרו עליו 3 שנות מאסר בלבד ועל אביו אבי ואחיו תמיר 6 שנות מאסר כל אחד מה שסוף סוף מסיים את הסאגה המשפטית המורכבת שהתנהלה ב-3 שנים האחרונות בבית המשפט המחוזי בחיפה.
כלוא מערב חתונתו. ירין ביטון צילום: שלומי גבאי
טרם כליאתם של בני משפחת ביטון שמותיהם כיכבו מידי יום באירועים פליליים חמורים. דבר זה גרם למשטרה כאב ראש גדול ולא אחת הם נקראו למשרדי הימ"ר שם הוזהרו ע"י אנשי המודיעין המשטרתי לבל יפגעו ביריביהם וכי עליהם להיזהר כי ישנה כוונה של ממש לפגוע בהם עד כדי חיסולם.
כך למשל, באחד המקרים הצליחה המשטרה לסכל הנחת מכונית תופת בסמוך לבית משפחת ביטון באור עקיבא ממש בשעת הש' לפני הבאתה סמוך לדירתם והרכבת חומרי החבלה בתוכה.
אם במשטרה העריכו בתחילה כי עם מעצרם של שלושת בני משפחת ביטון הם יצאו ממפת הפשיעה המקומית הרי שתוך זמן קצר התברר לכולם במערכת שהמעצר המתוקשר והשהות הממושכת בכלא רק שאבה אותם עמוק יותר לעולם הפשע.
בין כותלי הכלא המשפחה חברה לארגוני פשיעה ברמה הארצית ורקמה איתם יחסים קרובים שבאו לידי ביטוי במהלך סיסכוכים שנתגלו באגפים השמורים של כלא "קישון" ובבתי סוהר שונים בצפון בהם נדדו בני המשפחה.
מי שהקפיד להגיע לאולמו של השופט דניאל פיש בבית המשפט המחוזי בחיפה שם התנהלו הדיונים בתיק ההריגה בו הואשמו השלושה הבחין מיד במספר רב של דמויות פשע חלקם מוכרות מאוד שהגיעו מעת לעת (כולל בחמישי האחרון) לתמוך בבני משפחת ביטון.
דוחות המודיעין וההאזנות שביצעה המשטרה לאורך השנים מעידים באופן ברור ויצוק על קשריהם של בני המשפחה ועל החיבוק החם לו הם זכו לאורך כל תקופת מעצרם מאותם גורמים עבריניים.
כאשר החליטו בני משפחת ביטון לקבל את הסדר הטיעון הנוכחי שהביא בעצם לשחרורו של ירין ביטון באופן מיידי החל ראש המשפחה אבי ביטון לנהל מתאו בכלא "קישון" עשרות שיחות טלפון עם שותפיו העבריניים ולעיתים עם יריביו באמצעות מתווכים בכדי לנסות לרכך במעט את האווירה המתוחה לקראת שובו של ירין לאיזור שכן למשפחה ברור כי גורמים שונים ינסו לפגוע בו ולהקדים אותו טרם יתארגן עם אנשיו וינסה לפגוע ביריביו. ירין עצמו נקרא למשרדי המודיעין של השב"ס שם הוזהר כי ישנם לא מעט גורמים שעלולים לפגוע בו מיד עם שחרורו וכי עליו להיזהר ולהישמר.
בני משפחת ביטון בבית המשפט המחוזי צילום: שלומי גבאי
סיכסוך רדום משמעותי שעתיד להיות פעיל שוב עם שחרורו של ירין הוא עם עבריין חדרתי בולט ודומיננטי שעל פי המודיעין המשטרתי נטל חלק פעיל במספר ניסיונות לפגוע במשפחת ביטון טרם מעצרם (כולל מכונית התופת), אותו עבריין חדרתי ביסס לאחרונה את מעמדו וכיום הוא עומד בראשה של חבורה אלימה המטופלת ע"י ימ"ר חוף.
סיכסוך משמעותי נוסף שאף הסלים לאחרונה ובו נרשם סבב אלימות בעוד ירין מאחורי סורג ובריח הוא עם עבריין בכיר ממרכז הארץ שעיקר פעילותו העבריינית באזור ורק בדרך נס איש לא נפגע, כעת נעשים ע"י רבנים מכובדים מאמצים להביא לסיומו של הסיכסוך ולמנוע פגיעה בחיי אדם.
כאמור בימים הקרובים ישתחרר ירין ללא כל תנאי ויוכל להסתובב חופשי. כיצד יסתיימו מפגשיו עם העבריינים עימם הוא מסוכסך ומה בדיוק הוא יעשה כדי לייצר כסף והרבה בכדי לממן את משפחתו ואנשיו שנותרו נאמנים זאת באמת שאלה שמעסיקה את המשטרה ואת עברייני האיזור.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.