פרויקט "שילובים" שמקדם מדור הקליטה בעירייה, נועד לסייע בקליטת עולים חדשים, ולעזור להם להסתגל בצורה חלקה ומוצלחת בחברה הישראלית
מדור הקליטה בעיריית חדרה, בניהולה של לריסה בורסוקר, בשיתוף משרד הקליטה, מובילים את פרויקט "שילובים" שנועד לסייע בקליטת עולים חדשים, ולעזור להם להסתגל בצורה חלקה ומוצלחת בחברה הישראלית.
רכזת פרויקט "שילובים" בחדרה מרינה סגל, מסבירה כי הפרויקט מבוסס על בניית קשר חברתי עם העולה בזמן צעדיו הראשוניים בארץ, וליצור עימו חיבורים שיתרמו לחיזוק הקשר של העולה לארץ.
המעבר למדינה חדשה הוא תהליך המלווה בקשיים רבים הנגרמים בשל הניתוק מארץ המוצא ומהסביבה החברתית המוכרת והשתלבות בחברה חדשה ושונה. מחקרים מראים כי לחיבור אישי וקהילתי יש השפעה מכרעת על הצלחת הקליטה וההשתלבות החברתית, ולעידוד הזהות והשייכות של העולה לקהילה ולחברה הישראלית.
מטיילים באתרי הארץ (צילום: דוברות העירייה)
סגל קוראת לעולים שכבר עברו את ההסתגלות ומרגישים חלק מהקהילה הישראלית, להצטרף לפרויקט ולעזור לעולים חדשים בשלב הראשוני שלהן בחדרה, להיות להם חבר, יועץ או ידיד, להקל עליהם חבלי העלייה והקליטה.
במסגרת הפרויקט מתקיימים טיולים להכרת הארץ, החשובים לגיבוש בין המשפחות של העולים והמשפחות המלוות, ולחיזוק הקשר בין העולים לבין ישראל.
כך למשל, התקיים לאחרונה טיול לחיפה, להכרת העיר ולבילוי זמן איכות משותף לעולים חדשים עם הוותיקים. במסגרת הטיול ביקרו בגני הנדיב, הגנים הבהאים, המושבה הטמפלרית, דליית אל כרמל ואתרים בקיסריה. הטיול, כמו טיולים אחרים ברחבי הארץ, ענה על הצורך החברתי הקיים אצל העולים החדשים למצוא שיתוף פעולה ואוזן קשבת.
המעוניינים להשתתף בפרויקט "שילובים", מוזמנים ליצור קשר בטלפון:052-3546212.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.