הפועל חדרה החליטה לפטר היום (רביעי) את מאמנה, ניסו אביטן, שהוביל אותה לליגת העל וזאת אחרי שהוא נפגש עם הפועל תל אביב ללא אישור
בהודעה שפירסם המועדון נאמר כי: "בעקבות הפגישה של ניסו אביטן היום עם הנהלת הפועל תל אביב, וזאת כאשר המאמן תחת חוזה בהפועל חדרה, היושב ראש יקיר שוורץ והיועץ המקצועי אורן גולן הודיעו לאביטן כי הוא סיים את דרכו במועדון. במועדון אמרו: "אנו שוקלים את צעדינו מול הפועל תל אביב, שמרשה לעצמה לפנות למאמן תחת חוזה מבלי שביקשה את הסכמתנו"
ניסו אביטן (צילום: שלומי גבאי)
אביטן פרסם פוסט ברשת החברתית ובו כתב: "איך נפרדים ממקום, מאנשים, מאוהדים, ממועדון שפתחו את הלב שלהם וקיבלו אותי להיות בן בית שלהם?
פעם, הארובות של חדרה היו נקודת ציון גאוגרפית. היום, כשאני רואה את הארובות, אני מרגיש בבית.
שובר את הראש איך לתרגם למילים את האהבה שלי אליכם, כדי שתבינו אותי ואת הצעד שלי.
קיבלתי החלטה, אחת ההחלטות הקשות שהייתי צריך לקבל בחיים.
עמדתי בפני לא מעט הצעות והזדמנויות להמשיך לתחנה הבאה. תמיד היה חסר משהו – התחושה בבטן.
הפעם התחושה הזו קיימת. לעבור לאתגר הבא, מרגיש שזה הזמן עבורי.
הגעתי אליכם לפני קצת פחות משנתיים בעקבות החלטה של אורן ללכת על מהלך מפתיע ונועז, מהלך שבסופו המועדון חוזר לקדמת הבמה בכדורגל הישראלי, מנפץ שיאי מועדון, וגורם לכולנו אושר עילאי. וכל זה, בתקציב הכי נמוך בכדורגל הישראלי אי פעם.
היו איתי אנשי צוות נהדרים בתקופה שלי בחדרה, אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, ובעיקר אנשים איכותיים אחד אחד שתרמו את חלקם והיו שותפים מלאים להצלחה.
לפני הכל, תודה ענקית לאורן! אורן וגלית גולן הם הרבה מעבר למשפחה בשבילי ובשביל משפחתי. אנשים מדהימים עם לב ענק ונתינה אין סופית.
אורן ניחן בהרבה תכונות מדהימות, אבל המעלה הגדולה שלו היא האנושיות. תמיד יעזור ויתמוך גם ברגעים הכי קשים.
אני רוצה גם להגיד תודה ענקית לחברי ההנהלה והמנהלה שעשו כל היום עבור המועדון, עבדו קשה בתנאים המינימליים כדי לדאוג שהמועדון יהיה הכי מקצועני שיש. להם אני קורא הקבוצה מאחורי הקבוצה.
היה גם ראש עיר עם חזון, שידע לנהל ולנתב מלמעלה.
היו אוהדים ותיקים שחזרו, היה ארגון אוהדים עם תופים ודגלים "שנלחמו" ביציעים מול קהלים גדולים. היו אוהדים מכל הארץ שהתחברו אלינו ואהבו את מה שחדרה מייצגת.
היו אוהדים שתרמו כסף, לפעמים בגלוי ולפעמים בסתר.
היו שחקנים. אלוהים, איזה שחקנים. איכותיים, עם לב ענק, מקריבים מגופם, מהאגו שלהם, והולכים קדימה לעבר היעד והמטרה גם בימים שאף אחד לא נתן לנו סיכוי, גם בימים שאף אחד לא נתן לנו שום סיכוי.
בפרק זמן לא ארוך, מצאתי חברים טובים שילוו אותי מעכשיו לכל החיים. הרשימה ארוכה, אז לא אציין שמות. אתם יודעים בדיוק מי אתם.
ואז יש כמובן את המשפחה המדהימה שלי, שלמרות הריחוק גאוגרפי ממני בלא מעט ימים, תמכו, פרגנו ונתנו לי כלים וכח להצליח.
וכן, למרות ההצלחה המטורפת, היו הרבה רגעים של מתח, של לילות בלי שינה, של פחד לא להצליח להוביל את המועדון לעוד שיא אחד קטן.
לסיום, לא עזבתי את חדרה ברגעים הכי קשים. נשארתי ונלחמתי עם כולם על המועדון הזה. התנהלתי בשקיפות ובהוגנות, ויידעתי את מי שהיה צריך ליידע לאורך כל הדרך, במהלך כל ה24 שעות האחרונות.
ובסוף בסוף, יש לי בקשה: לא מעט פעמים בראיונות, דיברתי על הקסם שיש בחדרה. תשמרו על זה, תשמרו על רוח המועדון, תשמרו על הקסם.
הקסם הזה הוא אתם.
הקסם הזה זה הפועל חדרה -גבעת אולגה שולם שוורץ.
הלוואי שהייתי יכול לחבק כל אחד ואחד מכם.
אוהב אותכם ושלכם לעד,
ניסו"
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.