פרקליטות מחוז חיפה - פלילי הגישה הבוקר לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד וליד חאלד ותד בן 44 מבאקה אל –גרבייה בגין רצח אשתו סוזן ותד בנוכחות בנם התינוק, וכן שיבוש הליכי משפט לאחר העלמת גופת המנוחה
מעובדות כתב האישום שהוגש באמצעות עוה"ד ענאן ע'אנם עולה כי על רקע היחסים המעורערים ותחושות הכעס, ההשפלה והקנאה למנוחה החליט הנאשם לרצוח את אשתו.
ביום 26.3.19 בשעה 16:30, הגיע הנאשם יחד עם בנו התינוק, למסעדת מטבהחנא בעיר, שם עבדה המנוחה, והסיע אותה לביתם.
בהגיעם לבית החלה המנוחה להתארגן לקראת נסיעה למסיבה אז ניגש הנאשם אל המנוחה, נעמד מאחורי גבה, הניח את כף ידו על פיה, חנק אותה, ליפף חבל סביב צווארה והידק אותו בחוזקה, עד צאת נשמתה. זאת בעת שהתינוק שוהה באותו חדר במרחק מטרים ספורים ממנו ומהמנוחה.
עוד עולה כי לאחר הרצח עטף הנאשם את גופתה של אשתו בשמיכה, העביר את הגופה לתא המטען של הרכב, הניח ברכב טורייה, והסיע את גופת המנוחה, כאשר התינוק נוסע עמו ברכב, לחורשה סמוכה לכפר מייסר.
בהגיע הנאשם לחורשה, הוא הוציא את גופת המנוחה מתא המטען, הטמין אותה בתוך עשבייה סבוכה מתחת לאחד העצים, כיסה אותה בשמיכה והניח על הגופה צמחייה וחפצים שונים.
בהגיע הנאשם חזרה לבית הוא העלים את משקפי הראייה של המנוחה ואת מכשיר הפלאפון שלו וזרק אותם לפח האשפה.
יום למחרת, בתאריך 27.03.19 בשעות הבוקר נסע הנאשם שוב עם רכבו לחורשה, למקום בו הטמין את גופת המנוחה. באותו יום דיווח הנאשם בכזב למשטרה על היעדרותה של המנוחה.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו
סוזן ותד
כתב האישום הוגש בתום חקירה אינטנסיבת ומקצועית של יחידה ללחימה בפשיעה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגים מתקדמים שבמסגרתה, עצרה המשטרה את בעלה של המנוחה - וליד ותד בן ה- 44 בחשד לרצח זוגתו ע"י פעולת חנק באמצעות חבלה סביב צווארה ולאחר מכן הסיעה את גופתה ברכב וקבר אותה ביער סמוך ישוב.
כאמור, בתאריך 27.3.19 נגבתה הודעתו הראשונה של החשוד ובה סיפר על "היעלמותה" של אשתו, אולם פכולות חקיקה איכותיות ממצאי חקירה, ועדויות שונות וגרסתו הראשונית העלו חשד כי אין מדובר בהיעדרות אלא הובילו לחשד לביצוע רצח על ידי הבעל לפיכך נעצר הבעל בחשד לרצח ומעצרו הוארך מעת לעת ע"י בית המשפט עד לפענוח התיק, כאשר הבוקר יוגש נגדו ע"י פרקליטות חיפה כתב אשום ובקשה למעצר עד תום הליכים.
החקירה החלה בכלל כדיווח על נעדרת והודות לחקירה שניהלה היל"פ (היחידה המיוחדת ללחימה בפשיעה) של מרחב מנשה, הצליחו להוכיח כי מדובר ברצח, הביאו להודאה של החשוד ושחזור והבאת החוקרים אל המקום בו הסתיר אותה ביער.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!