חיילי גרעין "שירוקו" של תנועת "מכבי הצעיר" הגיעו לפרק משימה בחדרה, ויסייעו במשך שנת הפעילות בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בעיר
בטקס צנוע באולם הישיבות בעירייה קיבל ראש העיר צביקה גנדלמן את פניהם של חיילי גרעין "שירוקו" של תנועת "המכבי הצעיר", אשר הגיעו לפרק משימה בחדרה.
גרעין "שירוקו" (רוח חזקה) מונה 12 חיילים וחיילות שישהו בחדרה שנה ויפעלו בשעות הבוקר בחטיבות הביניים ובתי ספר תיכונים ברחבי העיר, ובשעות אחר הצהריים במרכזי הפנאי בשכונות. בנוסף לפעילות החינוכית חברתית, יפעלו חברי הגרעין להעלאת המודעות לשירות משמעותי בצה"ל.
מדי שנה קולטת חדרה גרעיני נח"ל המגיעים לעיר למסגרת שנתית, ופועלים בבתי הספר ובמועדוני נוער במטרה להעניק לתלמידים סיוע ברמה הלימודית, וכן העשרה חברתית חינוכית וערכית. הפעילות מתבצעת במסגרת מחלקת הנוער של העמותה העירונית "פנאי העיר".
ראש העיר עם גרעין שירוקו (צילום: דוברות העירייה)
בטקס לקבלת פני הגרעין השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, סמנכ"לית חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, עוזר ראש העיר איציק נחמני, מנהלת המחלקה לנוער ב"פנאי העיר" יעל יעקבי, ורכז מועצת הנוער ומלווה הגרעין שרון בר.
ראש העיר שוחח עם חיילי הגרעין, התעניין מאין הגיעו לחדרה, וסיפר להם על התפתחותה וקידומה של העיר בשנים האחרונות. גנדלמן עדכן את חיילי הגרעין כי לאחרונה הונחה אבן פינה להקמת מבנה חדש לתנועת הנוער "המכבי הצעיר", בסמוך לכיכר תנועות הנוער, וציין כי בכך הם יכולים להבין את החשיבות הרבה שמייחסת העירייה לפעילותן של תנועות הנוער בעיר. ראש העיר איחל להם הצלחה במשימתם, וכן שהות מעניינת ומשמעותית עם עשייה מבורכת, והזמינם לקחת חלק בפעילויות עירוניות.
ד"ר ספורטה אמרה כי בפועלם עשויים חיילי הגרעין להשפיע ואף לשנות את חייו של ילד, ולכן עשייתם חשובה ביותר. ההצלחה של גרעיני הנח"ל בעיר היא תוצאת שיתוף פעולה של האגף ביטחוני-חברתי, מערך מג"ן (מורות חיילות, גדנ"ע ונח"ל), מינהל חברה ונוער במשרד החינוך, עיריית חדרה ומחלקת הנוער בעמותה העירונית "פנאי העיר" המרכזת את פעילות חברי הגרעין.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.