במסגרת יום העובד הסוציאלי הבינלאומי ערכה עיריית חדרה יום הוקרה לעובדים סוציאליים באגף הרווחה
עיריית חדרה ערכה יום הוקרה לעובדיה הסוציאליים, וזאת לרגל יום העובד הסוציאלי הבינלאומי המצוין בחודש מרץ ברחבי העולם.
ביום זה נהוג לבטא הוקרה והכרה בפעילות העובדים הסוציאליים, ותרומתם המשמעותית במאזן החברתי ושיפור איכות חייהם של אזרחים רבים.
במסגרת ההוקרה התקיים מפגש לכל העובדים הסוציאליים ועובדי אגף הרווחה העירוני, אשר שולב באווירה פורימית וחגיגית במיוחד.
ערב הוקרה לעובדים הסוציאליים (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר צביקה גנדלמן ומנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג בירכו את עשרות העובדים והעובדות, והדגישו את עבודתם האיכותית, מסירותם ומחויבותם לטובת תושבים הנזקקים לשירותיהם.
אגף הרווחה של עיריית חדרה פועל להגן, לשקם ולסייע לכל אדם, משפחה וקהילה הנתונים במצבים של משבר זמני או מתמשך מפאת מוגבלות, עוני והדרה, סטייה חברתית, קשיי תפקוד, אבטלה, אפליה או ניצול. עבודת שירותי הרווחה מתבצעת באמצעות עובדים סוציאליים מקצועיים ומיומנים, בסיוע עובדים סמך מקצועיים ובשיתוף פעולה של מתנדבים וארגונים נוספים בקהילה.
בין השירותים שמעניק האגף: טיפול בפרט ובמשפחה; טיפול בצוות צרכים מיוחדים, שיקום ופיגור; טיפול באוכלוסייה מבוגרת; טיפול בנוער; טיפול בהתמכרויות, שיקום האסיר ודרי רחוב; המדור לעבודה קהילתית התנדבות ושי"ל; המרכז לשלום המשפחה, טיפול ומניעת אלימות במשפחה; תחנה לטיפול וייעוץ בחיי משפחה; מרכז ילדים-הורים; מע"ש - מפעל עבודה ושיקום, היחידה העירונית למאבק באלכוהול וסמים, ותחומי טיפול נוספים.
ראש העיר גנדלמן שיבח את עשיית העובדים הסוציאליים ועובדי הרווחה בראשות מנהלת האגף, ואמר שחוזקה של החברה כחוזק החוליה החלשה שבה, ובעשייתם הם פועלים לחיזוקה ובכך תורמים רבות לאיתנותה של העיר.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.