לקראת יום ההתרמה השנתי המשותף לארגון "ניצן", ארגוני החרשים, נט"ל וער"ן, התקיים בעיריית חדרה כנס בנושא הגיוס לצה"ל בצל לקויות למידה
לקראת אירוע ההתרמה השנתי של ארגון "ניצן" התקיים באולם הישיבות של עיריית חדרה כנס בנושא הגיוס לצה"ל בצל לקויות למידה והפרעות קשב. הכנס התקיים בחסות משרד הביטחון ובהנחיית סא"ל במיל' ענת גפן, והשתתפו בו נציגי "ניצן" חדרה והעירייה, וכן הורים לצעירים, לפני או אחרי גיוס, עם לקויות למידה.
במהלך המפגש הוסבר כיצד פועל הצבא לטובת המתגייסים בעלי לקויות למידה, כיצד משפיע האבחון המוקדם על שילובם של המתגייסים ומה תפקיד ההורים בתהליך.
כאמור, הכנס התקיים לקראת יום התרמה שנתי שיחול ביום שלישי הקרוב, ה-19 בפברואר, ומשותף לארגון "ניצן", לארגוני החרשים, וכן נט"ל (נפגעי טראומה על רקע לאומי) וער"ן (עזרה ראשונה נפשית).
לקראת יום ההתרמה (צילום: דוברות העירייה)
ניצן" נוסד בשנת 1964 על-ידי הורים ומתנדבים במטרה לטפל בילדים, בני נוער ומבוגרים בעלי לקות למידה ובעיות קשב וריכוז, הסובלים מקושי במיומנויות למידה. סניף חדרה הוקם בשנת 1988, ובראשו עומדות כיום מנהלת הסניף עדה לוי, ויו"ר הסניף רחל ניסטל. על מקימי הסניף בחדרה נמנית גם מ"מ ראש העיר חדווה יחזקאלי, כיום יקירת "ניצן" ומכהנת כחברת הנהלה.
לדברי יחזקאלי: "הסניף החדרתי מחולל ניסים כבר שלושים שנה. טופלו בסניף אלפי ילדים ובני נוער שהתגברו על קשיי הלמידה, שירתו בצבא והגיעו לעמדות מפתח. הסניף מתפתח כל הזמן עם הפנים לקהילה, ומוביל פרויקטים ייחודיים בגני הילדים ובבתי הספר, מתוך מודעות לחשיבותו של האבחון המוקדם, מאחר שככל שהלקות תאובחן מוקדם יותר, הסיכוי לשיפור יהיה גדול יותר".
בסניף ניתנים שירותי אבחוני דידקטיים, פסיכו-דידקטיים, הוראה מותאמת, ופעילות חברתית לטובת ילדי העיר. בנוסף מוביל הסניף פרויקט כישורים חברתיים הפועל במספר גנים בעיר שנבחרו על-ידי השירות הפסיכולוגי בתיאום עם הגננות והפיקוח, במטרה להקנות לילדי גן חובה שפה רגשית ויכולות חברתיות טרם עלייתם לכיתה א'. פרויקטים נוספים של "ניצן" הם לחימה טיפולית המקנה לילדים יכולות ריסון; טיפול רגשי באמצעות כלבים, ופרויקטים נוספים.
כמדי שנה העניק ראש העיר צביקה גנדלמן את ברכת הדרך למבצע ההתרמה וקורא לציבור בחדרה לפתוח את ליבו וכיסו. ראש העיר עמד על החשיבות של יום ההתרמה אשר הכנסותיו יאפשרו המשך פעילות וסיוע לאלפי ילדים הנעזרים בשירותי "ניצן" החל מהגיל הרך ועד לגיוסם לצה"ל.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!