ועדת המכרזים בעירייה בחרה סמנכ"לית שתעמוד בראש מינהל חברה וקהילה, ותהיה אחראית על תחומי חינוך, רווחה, תרבות, ספורט וקהילה בעיר
ועדת המכרזים של עיריית חדרה בחרה בד"ר אסנת ספורטה לתפקיד ראש מינהל חברה וקהילה. ד"ר ספורטה תכהן במעמד סמנכ"ל בעירייה, ובמסגרת תפקידה תנהל את כלל תחומי החינוך, הרווחה, התרבות, הספורט והקהילה בעיר חדרה.
ד"ר ספורטה (49), נשואה ואם ל-3 בנות, תושבת כפר-סבא. מרצה למדיניות ומנהל חינוך, ובעלת תואר שלישי במדיניות חינוך. בעבר ניהלה את אגף החינוך העל-יסודי בעיריית חולון, הקימה וניהלה בית ספר יסודי ברעננה והובילה את מחקר בתי הספר הניסויים בישראל במסגרת עבודתה כחוקרת באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, שימשה כיועצת אקדמית למנהלי בתי ספר חדשניים.
ד"ר ספורטה בוגרת התוכנית למנהיגות בבית הספר למינהל עסקים של אוניברסיטת הרווארד בארצות הברית, תכנית "אדוות" של ארגון "מעוז" להכשרת עתודה לדרג הבכיר של מערכת החינוך בישראל, וקורס להכשרת דירקטורים מטעם האוניברסיטה העברית.
במסגרת פעילותה הציבורית משמשת כחברת מועצת העיר ומשנה לראש העיר בכפר סבא.
יצירתית ובעלת חזון. ד"ר אסנת ספורטה (צילום: דוברות העירייה)
ד"ר ספורטה: "אני מודה לוועדת המכרזים בראשותו של מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון על האמון שנתנו בי ועל בחירתי לתפקיד סמנכ"ל בעירייה וראש מינהל חברה וקהילה. הקמת המינהל מעידה על סדר העדיפויות של ראש העיר צביקה גנדלמן, ועל בחירתו לשים את השירות לתושבי חדרה בעדיפות עליונה. האתגר העומד לנגד עיניי הוא להעניק לתושבי העיר בני כל הגילאים את השירות האיכותי ביותר, הנגיש ביותר והאדיב ביותר בתחומי החינוך, הרווחה, התרבות, הספורט והקהילה. אין לי ספק שבמאמץ משותף של כלל עובדי העירייה והשותפים נצליח להפוך את המצוינות בשירות בתחומים אלו לסטנדרט בר-קיימא".
תפקידה של ד"ר ספורטה יתכלל את אגף החינוך, פעילותו וכל שלוחותיו ומתקניו בעיר, את אגף הרווחה על כל פעילותו, תוכניותיו והמבנים והמתקנים המשרתים את התושבים. בנוסף יתכלל את כלל המרכזים הקהילתיים הפזורים בשכונות ואת פעילותם בעיר, את כל נושאי, מבני וסוגי הפעילות התרבותית והפנאי ואת כל פעילות ומתקני הספורט הקיימים בעיר.
לסמנכ"לית החדשה לחברה וקהילה צפויות סמכויות רבות, ביניהן גיבוש והוצאה לפועל של תוכנית הפעילות החברתית, חינוכית, קהילתית של עיריית חדרה; קידום ושיפור קשרי הגומלין והאינטגרציה בין הגופים והיחידות השונות הפועלות במינהל; מיצוי משאבים ושיתופי פעולה פוריים ויעילים.
בעיריית חדרה אומרים כי חיפשו אדם בעל חזון חברתי, חינוכי ואהבת אדם; בעל יצירתיות וכושר יזמות פדגוגית וחברתית, המכיר היטב את המערכת הציבורית הישראלית, וכי על-פי הרקורד שהציגה נראה שהסמנכ"לית החדשה עשויה לענות על הציפיות הללו.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!