בישיבת עבודה שהתקיימה במשרד התחבורה דווח על התקדמות משמעותית בקצב העבודות, ועל ביצוע כניסה נוספת לחדרה, שתיפתח לקראת פסח הקרוב
בפגישת עבודה שהתקיימה במשרד התחבורה בירושלים, התבשר ראש העיר צביקה גנדלמן על התקדמות משמעותית בפרויקט יצחק שמיר. בישיבה השתתפו, בין היתר, סמנכ"ל משרד התחבורה, מנכ"ל חברת "נתיבי איילון", מהנדס העיר נדב הדר וצוות מקצועי מטעם משרד התחבורה.
חברת "נתיבי איילון" המקימה את הפרויקט דיווחה על התקדמות משמעותית בקצב העבודות. לדברי נציגיה, כבר בפסח הקרוב תהיה לעיר חדרה כניסה חדשה מכיוון דרום, כניסה שתוביל גם לאנרג'י פארק. בנוסף עלה במהלך הדיון גם הנושא של הקמת מחלף חדש דרומית למחלף הקיים, שיהווה כניסה נוספת לעיר.
לפרויקט יצחק שמיר, שעלותו נאמדת בכ-102 מיליון שקלים, יתרונות משמעותיים. הוא יהיה כניסה חדשה ומוסדרת לעיר חדרה מכביש החוף (כביש 2), בקטע שבין גשר אריאל שרון ועד צומת מחלף אולגה. כמו כן יאפשר הנגשת מרכז התחבורה המשולב המיועד לקום באנרג'י פארק, וכן יקל על הגישה לאלפי יחידות דיור חדשות המתוכננות לקום בשנים הקרובות באזור מערב העיר. במקביל צפויה הכניסה החדשה להביא להפחתה משמעותית של התנועה לרחוב אהרונסון, המוגדר כיום ככביש אדום, ליצור דרכים להולכי רגל ולרוכבי אופניים, ולחבר את השכונות הקיימות לפרויקט באמצעות נטיעת עצים וצמחייה והקמת פינות נוי ומשחק.
גנדלמן ונציגי משרד התחבורה (צילום: דוברות העירייה)
במסגרת הפרויקט צפויה להיסלל דרך דו-מסלולית עם שלושה נתיבים בכל כיוון, כאשר נתיב אחד בכל כיוון ישמש לתחבורה ציבורית וזאת לטובת נגישות מיטבית למרכז התחבורה המשולב. סלילת הקטע תשלים ציר תנועה רציף ממזרח למערב, ובכך יושלם ציר הרוחב המרכזי של העיר, שיימתח בין שכונת בית אליעזר במזרח חדרה עד מחלף גבעת אולגה וחוף הים במערב העיר.
בהקשר זה נדונה גם ההתקדמות בנושא התכנון של נתיבי תחבורה ציבורית בחדרה. כזכור, משרד התחבורה אישרה הקצאה של 15 מיליון שקלים לתכנון רחב היקף של נתיבי תחבורה ציבורית בעורקים הראשיים בעיר. הפרויקט צפוי לכלול הסדרת נתיבי העדפה לתחבורה ציבורית, שדרוג מערך הכבישים הקיים, והסדרת המרחב הציבורי באזור הנכלל.
במסגרת ההרשאה של משרד התחבורה יתבצע התכנון לכל אורכו של אחד הצירים הראשיים החוצים את מרכז העיר. התכנון יאפשר פיתוח ומימוש פרויקטים של התחדשות עירונית לאורך ובסביבת התוואי, צמצום התלות ברכב פרטי, ירידה ברמת המזהמים ועלייה באיכות הסביבה.
בעיריית חדרה ציינו כי המשמעות של הרשאה לתכנון בהיקף משמעותי של 15 מיליון שקלים, מלמדת בעצם על היקף ביצוע אדיר המוערך בכ-200 מיליון שקלים, מה שמעיד על אמון מלא של משרד התחבורה בעיריית חדרה וביכולת הביצוע שלה.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.