בעקבות פנייתו של ראש העיר לשר האוצר, הגיע השר לסיור משותף במפעל "מרכבים" בקיסריה, במסגרת הניסיון למנוע צמצום הפעילות וחשש לפיטורים
בעקבות פנייתו של ראש העיר צביקה גנדלמן לשר האוצר משה כחלון, הגיע השר למפעל "מרכבים", יצרן אוטובוסים מהמובילים בישראל, כדי לשוחח עם העובדים על חששם מפיטורים.
כזכור, לפני כחודשיים פנו נציגים של עובדי מפעל "מרכבים" לראש העיר בבקשת סיוע לעובדי המפעל המתגוררים בחדרה.
אמנם המפעל ממוקם באזור התעשייה קיסריה אך בעקבות פנייתם, ומאחר שמדובר בכ-200 עובדים תושבי חדרה, קיבל ראש העיר בלשכתו את נציגי העובדים החדרתים, ביניהם יו"ר ועד העובדים, כדי לשמוע במה דברים אמורים.
גנדלמן וכחלון עם העובדים במפעל (צילום: דוברות העירייה)
הנציגים הביעו חשש מפני צמצום הפעילות במפעל ופיטורי עובדים, מה שיהווה פגיעה במשפחות רבות מחדרה והסביבה., וביקשו מגנדלמן לסייע להם בפנייה אל שר האוצר משה כחלון ואל החשב הכללי במשרד האוצר רוני חזקיהו.
בעקבות הפגישה נרתם ראש העיר למאבקם ופנה באופן אישי הן לשר האוצר והן לחשב הכללי בניסיון לקדם את עניינם של העובדים. "אין לי ספק כי כשר האוצר בממשלת ישראל, וכמי שבעצמו נולד בשכונת גבעת אולגה בחדרה וכך גם החשב הכללי במשרד האוצר, עתידם וביטחונם הכלכלי של תושבי העיר חשוב בעיניך ממש כפי שהוא חשוב בעיניי וכי תעשה כל שבידך כדי לפעול למענם", כתב ראש העיר לשר.
בעקבות פנייתו של גנדלמן הגיע השר כחלון למפעל, וביחד עם ראש העיר נפגשו עם מנכ"ל החברה ניר פוזנר, חברי הנהלה וחברי ועד העובדים. בנוסף סייר השר בקו הייצור, קיבל סקירה על פעילות החברה ופגש את העובדים לאורך הקו. השר הבטיח לפעול להמשך פעילות החברה ולמען שימור פרנסתם של מאות עובדי המפעל וספקי המשנה.
ועד עובדי המפעל הביע תודה עמוקה לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן שסייע במאבק להבטחת פרנסתם ופנה אל השר בבקשה להיפגש עימם.
ראש העיר ציין בתום הביקור המוצלח "אני שמח שידידי שר האוצר הגיע למפעל והתרשם מהעשייה החשובה. אני סמוך ובטוח שימצא הפתרון להמשך הפעילות".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.