יאיר, מורה למתמטיקה מפרדס חנה, הגיע למרכז הרפואי הלל יפה ללא דופק, לאחר שעבר התקף לב חמור. שם הצליחו הרופאים להחזיר את הדופק והוא שב להכרה ללא נזק נוירולוגי ולבבי. פרופ' אריאל רוגין, מנהל מערך הלב ב"הלל יפה": "זהו ללא ספק נס רפואי"
טיפול מהיר ומקצועי של צוות ניידת טיפול נמרץ ומערך הלב במרכז הרפואי הלל יפה הצילו את חייו של יאיר מילרמן בן 42, מורה למתמטיקה מפרדס חנה. "הכול התחיל בבוקר. התעוררתי מהשינה והגשתי לחץ בחזה, קוצר נשימה והתחלתי להזיע. הבנתי מיד שמשהו לא טוב קורה לי וחייגתי למד"א", מספר יאיר.
צוות האמבולנס שהגיע למקום ביצע בדיקת אק"ג, בה נראה אוטם חד בשריר הלב. הצוות יצר מיד קשר טלפוני עם היחידה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי הלל יפה, במטרה ליידע את הצוות כי הם בדרכם לבית החולים.
"מתיאור מצבו של יאיר על ידי צוות האמבולנס, הבנו שמדובר באדם שמגיע עם אוטם שריר הלב, וכי יהיה צורך בצנתור", מסביר ד"ר יניב לוי, רופא בכיר במערך הלב. "עוד תיאר הצוות כי בזמן הנסיעה הופיעו הפרעות קצב קטלניות ויאיר נזקק להחייאה ולמכות חשמל. מצבו הוסיף להידרדר, ליבו למעשה הפסיק לפעום והוא חובר למכשיר עיסוי חיצוני, בלעדיו הוא היה מוגדר מת".
הצוות עם יאיר- שלישי משמאל (צילום: דוברות בית החולים)
מנהל מערך הלב ב"הלל יפה", פרופ' אריאל רוגין, יחד עם ד"ר יניב לוי, ביצעו את הצנתור המורכב בעוד שיאיר שרוי ללא דופק, תוך כדי החייאה. לאחר מאמצים מורכבים, הם הצליחו לאתר את העורק החסום, פתחו אותו והחזירו את הדופק. יאיר הועבר במצב מונשם ליחידה לטיפול נמרץ לב, ולאחר השגחה מתמדת, קפדנית ומסורה, התעורר וחזר להכרה מלאה, ללא כל נזק נוירולוגי ועם תפקוד לב כמעט תקין.
"יאיר הגיע אלינו ללא רוח חיים, וקיבל את חייו בחזרה בחדר צנתורים", מציין פרופ' רוגין. "מעטים המקרים בהם נתקלתי, אם בכלל, במהלך חיי המקצועיים בהם זכיתי להשיב לחיים אדם במצב שכזה, בפרט לאור העובדה שהוא אינו סובל מנזק נוירולוגי או לבבי כלשהו. זה בגדר נס רפואי". עוד הוסיף פרופ' רוגין כי קיימת חשיבות רבה לפתיחה מהירה של עורק חסום ולכן צוות האמבולנס פעל במיומנות רבה, הן בשלב האבחון והן בהפניה המהירה ישירות לחדר הצנתורים. הזמן הוא מרכיב קריטי כאן, שכן כל דקה קובעת ויכולה למנוע נמק וצלקת של שריר הלב.
יאיר שוחרר לביתו אסיר תודה הן לצוות מגן דוד אדום והן לצוות מערך הלב של המרכז הרפואי הלל יפה.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".