מאז בחירתו של צביקה גנדלמן לראשות העיר לא עלתה הארנונה בחדרה. בעקבות ההחלטה להקפיא את שיעור הארנונה, הצו של שנה שעברה ימשיך אוטומטית גם לשנת 2019
בשנת 2019 לא יחול גידול בתעריפי הארנונה בחדרה, ולכן יחול הצו של השנה שעברה גם על שנה זו. בישיבת מועצת העיר עדכן ראש העיר צביקה גנדלמן את חברי המועצה כי מאחר ולא התבקש כל שינוי בצו הארנונה לעומת הארנונה שהוטלה בשנה שעברה, הרי שלפי סעיף 10 לחוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב) התשנ"ג-1992 אין חובה לאשר את הצו במועצה, וניתן להחיל את הצו של השנה שעברה באופן אוטומטי גם על שנת 2019.
מאז נכנס ראש העיר לתפקידו לא עלתה הארנונה בחדרה, למעט עליות של תוספת יוקר הנקבעות באופן חד צדדי על-ידי משרד הפנים ואינן נתונות לשיקולי הרשות. לשנת 2019 קבע משרד הפנים עדכון של 0.32 אחוז בתעריפי הארנונה בישראל, שהינו נמוך לעומת העדכון בגובה 2.18 אחוז שקבע משרד הפנים לארנונה בשנה שעברה.
ישיבת מועצת העיר (צילום: דוברות העירייה)
יצוין כי בצו הארנונה לשנת 2019 תיכלל הנחה בארנונה בגובה 5 אחוז לחיילים משרתי מילואים תושבי חדרה. מתן ההנחה מתאפשר בעקבות תיקון שהוכנס בחודש מרץ 2018 לחוק ההסדרים במשק המדינה, לפיו "מועצה רשאית לקבוע הנחה בשיעור של עד 5 אחוז מסכום הארנונה הכללית שהוטלה באותה שנת כספים על מחזיק בנכס שהוא חייל מילואים פעיל, חייל מילואים כהגדרתו בחוק שירות המילואים התשס"ח-2008, המחזיק בתעודת משרת מילואים פעילם פעיל תקפה שנתן לו צבא הגנה לישראל או באישור תקף שנתן לו צבא הגנה לישראל על כך שהוא משרת מילואים פעיל".
התיקון הקנה לכל רשות מקומית את הזכות לקבוע את גובה ההנחה, אם בכלל, שבכוונת הרשות להעניק. בהנחיית ראש העיר נערכה העירייה מבחינה מנהלית וכיסוי תקציבי למתן הנחה בגובה מקסימלי של 5 אחוז. הנושא הובא לאישור מועצת העיר בישיבה שלא מן המניין בשלהי הקדנציה הקודמת, כדי שניתן יהיה להכניס את תחשיב ההנחה לחיילי מילואים לתקציב 2019 ולכלול את ההנחה בצו לשנה זו.
על מנת שיוכלו להעניק את ההנחה המובטחת, מקבלות הרשויות המקומיות ממשרד הביטחון רשימות של תושבי הרשות המשרתים במילואים. יודגש כי הרשימות מתעדכנות תקופתית, ובהתאם לכך העביר משרד הביטחון לעירייה אישור תקף להנחה עד ה-30 באפריל 2019, ולאחר מכן צפוי להעביר רשימה מעודכנת שתהיה תקפה עד לסוף השנה.
אי לכך, משרתי מילואים המשלמים ארנונה אחת לחודשיים ויופיעו גם ברשימה העדכנית, יקבלו את ההנחה באופן רציף. לעומתם, משרתי מילואים המעוניינים לשלם את הארנונה שנה מראש, יזכו להנחה עד אפריל בהתאם לאישור משרד הביטחון, ולאחר שמשרד הביטחון יעדכן את רשימותיו ויאשר את המשך ההנחה עד לסוף השנה, הם יקבלו זיכוי בהתאם.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.