משמר השכונה, המופעל על-ידי תושבים, והוקם בשיתוף מתנ"ס גבעת אולגה ואגף ביטחון ואכיפה של העירייה, התוכנית "עיר ללא אלימות" והשיטור העירוני
משמר שכונה הוקם בשכונת עין הים, בהובלת תושבי השכונה ובשיתוף מתנ"ס גבעת אולגה ואגף ביטחון ואכיפה של עיריית חדרה, התוכנית "עיר ללא אלימות" והשיטור העירוני. את משמר השכונה מפעילים התושבים בהתנדבות מלאה ומתוך תפיסה של פעילות ותרומה קהילתית.
מנהלת מתנ"ס גבעת אולגה, איה אנגל, תושבי השכונה שרוצים לקחת חלק במשמר השכונה מוזמנים ליצור קשר בטלפונים 053-7377041 (אריה) או 052-4485928 (אורי), או עם המתנ"ס 052-5166600 (מעיין). מטרת משמר השכונה היא שמירה על הבית, וזאת באמצעות הגברת הנוכחות והנראות בשכונה, סיורי מתנדבים במכוניות עם צ'קלקה (אור מהבהב), סיורים רגליים בשכונה ושיתוף פעולה עם השיטור העירוני בכל בעיה שעולה מהשטח.
משמר השכונה בעין הים (צילום: דוברות העירייה)
יצוין כי המתנדבים אינם מהווים תחליף לשיטור העירוני או למשטרה אלא לוקחים חלק במערך חברתי תגבורי שנועד לזהות תנועות חשודות בשכונה ולדווח בזמן אמת לכוחות הביטחון, למנוע ונדליזם, להוות דוגמה לבני הנוער בשכונה ולהעביר להם את המסר שכולם לוקחים חלק ביחד למען מטרה אחת טובה.
מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה, איתן כהן, מציין כי משמר השכונה שהוקם בעין הים מצטרף למשמרי שכונה בשכונת הפארק ובבית אליעזר. באגף האכיפה והביטחון פועלים לסייע בהקמת משמרי שכונה גם בנווה-חיים ובשכונות נוספות.
לדברי כהן, השאיפה היא להקים משמר שכונה בכל השכונות, והוא מוכן להיפגש עם ועדים ועם תושבים ולהגיע לכל שכונה כדי להקים משמר שכונה.
על היעילות של משמר שכונות יעידו סיכומי שנה של ועדת האכיפה העירונית הכוללת גורמי ביטחון, אכיפה, חינוך, פנאי ורווחה, ובהובלת התוכנית "עיר ללא אלימות", לפיהם בשכונות שפעילות השיטור העירוני גובתה בפעילות משמר השכונה, חלה ירידה של עשרות אחוזים במספר הדיווחים על מטרדי ונדליזם, התקהלות, רעש וכדומה. לאור זאת הוחלט כי רתימת תושבים למאמץ המניעתי, היא אחד היעדים שיסייעו בצמצום תופעות אלימות ופשיעה.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!