גנדלמן: "תלמידי העיר הם דור העתיד של חדרה". אירועי יום המורה צוינו במוסדות החינוך בעיר בשלל מחוות הערכה לעשייתם החינוכית של מורים, מנהלים וצוותי החינוך
בבתי הספר בחדרה ציינו את יום המורה תשע"ט בשורה של מחוות למורים, למנהלים ולצוותי החינוך במוסדות החינוך. ראש העיר צביקה גנדלמן פרסם ברכה בשם העירייה ומועצת העיר: "לציון יום המורה 2018, חדרה מודה לאנשי החינוך על מסירותם ותרומתם לחינוך איכותי לילדי העיר".
תלמידים מברכים את המורה (צילום: דוברות העירייה)
תלמידים והורים בבתי הספר בעיר הביעו את הערכתם לעבודת המורים בדרכים שונות, ביניהן פרחים, ברכות, פעילויות, ערבי הוקרה, מטעמים וכיבוד, והרבה פינוק בהובלת ההנהגה הצעירה והנהגת ההורים.
המורים לא הסתירו התרגשותם מהמחוות הרבות שהוכנו עבורם כהוקרה על עבודתם המסורה בחינוך דור העתיד.
יום המורה בבית הספר צילום: דוברות העירייה
לדברי ראש העיר, תלמידי העיר הם דור העתיד של חדרה ושל מדינת ישראל בכלל, ולכן משימת חינוכם היא אחת המשימות החשובות ביותר לעיצוב פני הדורות הבאים במדינה. "חינוך זה לא מקצוע, חינוך זה אחריות לאומית. חינוך זה היכולת להשפיע ולשנות את פני מדינת ישראל", הדגיש ראש העיר.
מנהלת אגף החינוך סיגלית איציקוביץ ציטטה פתגם סיני, אשר לפיו "חייו של ילד כמוהם כנייר שכל אדם מטביע עליו את חותמו". לדבריה, יש להודות לאנשי החינוך הנפלאים של חדרה על הטבעת חותמם בחינוכם של ילדי העיר.
באגרת ששלחה למורים כתבה איציקוביץ: "הוראה מיטבית כוללת התלהבות, יכולת חקירה, אמפתיות, מנהיגות, סקרנות, יצירתיות, מקצוענות, יכולת ראייה קדימה, אמונה בטוב שבאדם, ידע מקצועי, כוח רצון והתמדה. מאחלת שתמשיכו להיות האור שיאיר אצל הילדים את פנסי התבונה ההבנה; תמשיכו להביט עמוק אל תוך עיניהם ולזהות אצלם את הניצוץ שיובילם להיות כל מה שהם יכולים להיות".
יום המורה נועד לשים את אנשי ההוראה במרכז השיח הציבורי ולהודות להם על עבודתם. בחדרה מציינים את יום המורה במוסדות החינוך ברחבי העיר, בשיתוף אג, החינוך, התלמידים והנהגת ההורים.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.