אגף החינוך של עיריית חדרה מוביל תוכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר בעיר, במטרה לעודד גיוס משמעותי ותורם לצבא ולמדינה. במסגרת ההכנה יעלו החניכים על נתיב של הצלחה מתוך תחושת מסוגלות אישית
אגף החינוך של עיריית חדרה מוביל תוכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר התיכונים, במטרה לעודד גיוס משמעותי לצבא ולשירות המדינה. את התוכניות מוביל אגף החינוך ביחד עם משרד החינוך ומסגרות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי.
במסגרת פרויקט ההכנה מופעלות תוכניות מגוונות, ביניהן "אחריי", פעילות הכנה לצבא בשעות אחר הצהריים. תוכנית זו פועלת יותר מ-20 שנה בפריסה ארצית, ובמסגרתה מכינים בני נוער בגילאי 16 עד 18, פיזית ומנטאלית, לאתגרי השירות הצבאי, תוך פיתוח מיומנויות להובלה ופיקוד בצה"ל.
צוות הכנה לצה"ל (צילום: דוברות העירייה)
תוכנית נוספת היא "אחריי" לבגרות, המשלבת הכנה לבגרות יחד עם הקניית ערכים חינוכיים של אחריות, תרומה לקהילה, התמדה ועוד. מטרת התוכנית לתת לחניך את תחושת המסוגלות האישית והביטחון שהוא יכול להצליח.
במסגרת זו יעלו החניכים על נתיב של הצלחה מתוך תחושת מסוגלות אישית, וזאת מתוך אמונה כי הצלחה בתחום הפדגוגי ופיתוח יכולת התמדה, יובילו שינוי ביכולת החניכים, שבעקבות כך יוכלו לבחור מה התחומים שמעניינים אותם ולהצליח. החניכים יהיו בעלי מיומנויות חברתיות וערכיות, ישפרו את יכולת יצירת הקשרים החברתיים שלהם, ויהיו בעלי סובלנות וכבוד לאחר.
עוד תוכנית היא עצמ"ה (ערכים, ציונות, מנהיגות, הגשמה), להקמת קבוצת מנהיגות נוער בתיכון חדרה, שנועדה להשפיע בקידום נכונות ומוכנות בני נוער אחרים לשירות משמעותי בצבא.
אגף החינוך מקדם גם את התוכניות: "יעדים", תוכנית כושר קרבי והכנה לצה"ל במימון של מינהל חברה ונוער; פרק משימה, במסגרתו נקלטים גרעיני נח"ל המגיעים לחדרה למסגרת שנתית, ופועלים בבתי הספר ובמועדוני נוער ברחבי העיר במטרה להעניק לתלמידים סיוע ברמה הלימודית, וכן העשרה חברתית חינוכית וערכית. הפעילות מתבצעת במסגרת מחלקת הנוער של העמותה העירונית "פנאי העיר", בשעות הבוקר בחטיבות הביניים ובתי ספר תיכונים ברחבי העיר, ובשעות אחר הצהריים במרכזי הפנאי בשכונות. תוכנית נוספת היא "זינוק בעלייה", הכנה לשירות משמעותי לבני נוער יוצאי אתיופיה.
במסגרת הפעולות לעידוד גיוס משמעותי מתוכננים יריד חשיפה להורים ולתלמידי חינוך מיוחד בתחומי הכנה, התנדבות, מקומות שירות ועוד. כמו כן פועלת עיריית חדרה לפתיחת מכללת נטעים, מכינה קדם צבאית האמורה להיפתח במהלך 2019.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.