מאת: ראובן יגיל יום שלישי,
16 באוקטובר 2018, 09:31
בעקבות יוזמה של גנדלמן, שחקנה של הפועל חדרה מנשה זלקה שזכה בפרס הציונות ומשרת כלוחם במילואים בחטיבת הצנחנים ירצה בפני תיכוניסטים על חשיבות הגיוס לצה"ל
קשר הפועל חדרה, שמשרת במקביל במילואים בחטיבת הצנחנים, זכה בפרס הציונות של תנועת "אם תרצו". ראש העיר צביקה גנדלמן יזם סדרת מפגשים שלו עם בני נוער מקומיים על מנת לעודד את הגיוס לשירות הקרבי
קשר הפועל חדרה, מנשה זלקה, זכה בשבוע שעבר בפרס הציונות של תנועת "אם תרצו" לשנת 2018, לאות הוקרה על פעילותו למען העם והארץ, הן במגרשי הכדורגל והן בשירותו הקרבי ביחידת העילית של חטיבת צנחנים.
חוויות של לוחמים. גנדלמן וזלקה
זלקה (28) עלה לארץ מאתיופיה בגיל שנה בלבד ושיחק כדורגל שנים רבות. לקראת גיוסו החליט כי יתגייס להיות לוחם על אף חלומו להיות כדורגלן מקצועי. זלקה התנדב לחטיבת הצנחנים ואף סיים לוחם בפלגת העורב שם שירת עם ארי פולד ז"ל שנרצח לפני מספר שבועות בגוש עציון.
בשבוע שעבר, בעקבות החשיפה על שירותי הצבאי ועל כוונתו להמשיך ולשרת גם כקפטן קבוצה בליגת העל בכדורגל, זכה זלקה לאות ההוקרה המיוחד בכנס השנתי של תנועת "אם תרצו".
בעקבות הפרס ובעיקר בעקבות הסיפור המרגש והמיוחד של זלקה, יזם ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, רעיון לפיו זלקה יחל בסבב הרצאות מול תלמידי תיכון חדרתים בנושא השירות הצבאי המשמעותי ופשוט יספר את סיפורו ויסביר לבני הנוער את החשיבות בשירות הצבאי.
גנדלמן, תת אלוף במיל, החמיא בפגישה לזלקה על קבלת הפרס ובעיקר על הדרך (בזכותה החליט הוא עצמו לאפשר לזלקה להדליק משואה ביום העצמאות האחרון בחדרה), והשניים שוחחו על הצבא, אבל בעיקר על כדורגל... לקראת משחק העונה של הפועל חדרה בשבת מול מכבי ת"א.
בסיום הפגישה נידב גנדלמן מספר עצות לזלקה איך לעמוד מול בני הנוער ואיך לספר להם את סיפורו בצורה הטובה ביותר (ראש העירייה עצמו נהג להרצות מדי שבוע לבני נוער ובחדרה ולהעביר להם שיעורי אזרחות), וכמובן לא שכח לאחל לו הצלחה מול מכבי ת"א.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.