נצחון לגנדלמן בהתנגדות להקמת שדה התעופה במזרח חדרה
מאת: רון איתן יום רביעי,
22 באוגוסט 2018, 21:47
מטה המאבק בראשות ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן וראש מועצה אזורית מנשה אילן שדה, הובילו בימים אלה מאבק ציבורי עיקש וכעת הוא נושא פרי. שר האוצר משה כחלון הודיע כי יחזיר לדיון נוסף בועדה לתשתיות לאומיות את התוכנית
שר האוצר משה כחלון הודיע כי יחזיר לדיון נוסף בועדה לתשתיות לאומיות את התוכנית להקמת שדה התעופה במזרח חדרה. המשמעות המיידית הינה הקפאת התוכנית עד לקיום הדיון החוזר, ואף מעבר לכך
כזכור לפני כחודש המליצה הועדה על הקמת שדה תעופה במזרח חדרה כחלופה לשדה התעופה האזרחי בהרצליה. מטה המאבק בראשות ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן וראש מועצה אזורית מנשה אילן שדה הובילו בתקופה זו מאבק ציבורי עיקש בנושא, וכעת נשא המאבק פרי .
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה וראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן מסרו בנוגע להחלטת השר כחלון ,"מדובר בנצחון ראשון במאבק.אנו מברכים על החלטת שר האוצר משה כחלון להענות לפנייתנו להקפיא את תכנון שדה התעופה ולהשיב את התוכנית לדיון חוזר בועדה לתשתיות לאומית .אנו סמוכים ובטוחים כי בדיקה מעמיקה של החלופה ודרך קבלת ההחלטות תסיר אותה באופן סופי מסדר היום.נמשיך להאבק עד לביטול מלא של החלופה וזאת על מנת להבטיח את המשך איכות החיים המיטבית של תושבי המועצה האזורית מנשה וחדרה.
גנדלמן ושדה בישיבת העבודה במטה המאבק (צילום: דוברות העירייה)
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.