במסגרת פרויקט "רחוב ואמנות", המשלב בפסלים במרחב העירוני, הוצב פסל בכיכר החדשה בשדרות בגין בשכונת גבעת אולגה
במסגרת פרויקט "רחוב ואמנות" של עיריית חדרה והחברה הכלכלית חדרה, הוצב פסל בכיכר החדשה בשדרות בגין בשכונת גבעת אולגה. את הפסל שהוצב בכיכר, הסמוכה למלון רמדה, יצר האמן אורי דושי, שיצירותיו מעטרות כיכרות נוספות בחדרה.
בחברה הכלכלית מעדכנים כי, הפסל החדש נקרא "הרוח האנושית" והוא מסמל את הנוכחות האנושית בהיבט הגלובלי. כדור הארץ הניצב במרכז הפסל מהווה נקודת מפגש לאלמנטים הפיסוליים הסבבים אותו, המייצגים את התנועה הגלובלית וההשתלבות האנושות בסביבה. הצבתו של הפסל בקרבת הים והדימוי של מפרשים מעשה ידי אדם, מיצגים את תנועת האנושות בעזרת כוחות הטבע ליצירה, לעשיה ולהתפתחות האנושית.
הרוח האנושית. הפסל החדש בכיכר (צילום: דוברות העירייה)
כזכור, באמצעות החברה הכלכלית הזמינה העירייה אמנים מכל הארץ להציע הצעות לפסלים שישולבו במרקם , ויעטרו כיכרות מרכזיות בעיר.
עד כה הוצבו פסלים בכיכרות רבות ברחבי העיר, כולל פסלים נוספים של דושי, ביניהם הפסל "מעגל החיים" המוצב בעין הים, וגם הוא מציג את כדור הארץ כמרכז אקולוגי בו מתקיים דיאלוג בין האדם לים וליצורים החיים בו. הפסל מציג מעגל של חיים וצבע ובמרכזו מוצג כדור הארץ, אשר מרבית שטחו הינו ים, כמקור החיים בסביבה בה אנו מתקיימים. האדם מיוצג בפסל זה כצוללנים המבקרים בתחומי המחיה שמתחת לפני הים. כדור הארץ המוצב במרכז משייך את החיים לסביבה אוניברסאלית אחת בה הכל מתקיים בהרמוניה.
פרויקט "רחוב ואמנות" נועד להנגיש את האמנות החזותית לקהל הרחב ברחבי העיר ולא רק במוזיאונים. ואכן, הפסלים תורמים רבות לחזות הכיכרות בחדרה וזוכים לתגובות חמות מהתושבים.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.