חקירה מואצת אישרה את החשדות כי מדובר בחוליה, שעפ"י החשד מאתרת את הקורבנות בתחנת הרכבת של בנימינה והסביבה. היעד הנבחר נקבע לאחר מעקב עד לביתם של החיילים
בתום חקירה סמויה עצרה המשטרה 5 חברי חוליה מכפר קרע בחשד שגנבו כל נשק מחיילים שהגיעו לחופשה. מעצרם של חברי החוליה נחשף בעקבות תלונות שהגיעו על התפרצויות שאירעו בעיקר באזור בנימינה - פרדס חנה, וניתוח האירועים העלה כי מדובר בדפוסי פעולה ומאפיינים דומים בכל האירועים. פעילותם של חברי החוליה התמקדה בעיקר בפריצה לבתים של חיילים שהגיעו לחופשה במהלך סופי שבוע וגניבת כלי הנשק שלהם, ככל הנראה על פי מעקב אחריהם ואיתור מקום מגוריהם.
החקירה המואצת אישרה את החשדות האמורים כי מדובר בחוליה, שעפ"י החשד מאתרת את הקורבנות בתחנת הרכבת של בנימינה והסביבה, עפ"י רוב בימי חמישי עם שובם של החיילים הביתה מבסיסם לחופשת סוף שבוע, כאשר ניהלו החשודים מעקב אחר חיילים שברשותם נשק ופרצו לבתיהם לאחר מכן וגנבו את כלי הנשק באופן ממוקד.
אחד מחברי החוליה והנשק הגנוב (צילום: דוברות המשטרה)
בלשי היחידה המיוחדת של משטרת ישראל הפעילו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים העומדים לרשות המשטרה, לשם חשיפת החשודים ועקבו אחר פעילותם עד לשלב המעצר, בזמן אמת, כאשר החשוד הראשון נעצר בעת הפריצה לבית של חייל כשהנשק הגנוב נמצא ברשותו ושאר החשודים נעצרו השבוע, בהתאם להתפתחות החקירה.
במשטרה מדגישים כי חיילים ואזרחים בעלי נשק ברשיון, נדרשים לשמור על כלי הנשק ולאחסנם בהתאם להוראות החוק על מנת למנוע את האפשרות של גניבתם והגעתם לידיים שאינן חוקיות ובטוחות. מעצרם של כלל החשודים בתיק הוארך בבית המשפט שלום עכו והחקירה נמשכת.
גורמים המעורים בפרשה ציינו כי משטרת ישראל פועלת כל העת, באופן סמוי וגלוי, לשם חשיפת תופעות פשיעה בתחום האמל"ח, על מנת לצמצם ככל הניתן נגישות ושימוש בכלי נשק בידי גורמים מסוכנים במישור הביטחוני והפלילי ובכדי ולהביא למעצרם, במטרה לשמור על בטחון הציבור.
הסופרת שלנו זוהר אביב ביום השקה לצד השחקן והסטנדאפיסט נדב אבוקסיס לסדרת 'המעברה', שעומדת לעלות ברשת 13 ביום שני הבא. זוהר תשחק את המורה בתיה. אהבנו ופרגנו מלא! בהצלחה!