כביש 59, העובר בבית ספר שדה מעגן מיכאל, עובר בימים אלה שיפוץ. במסגרת העבודות, התגלה מין של פרח מסוג נרקיס סתווי, הנמצא בסכנת הכחדה, שהועתק ממקומו והועבר, בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים, לשמורת הטבע נחל תנינים
כביש 59, העובר בבית ספר שדה מעגן מיכאל, עובר שיפוץ בימים אלה. הרחבת הכביש תפגע בריכוז של המין הנדיר, בשטח בית ספר שדה. בחברה להגנת הטבע, מסבירים שהדרך לשמירת מינים בסכנת הכחדה, היא שמירת בית הגידול שלהם, על כל רכיביו, והעתקת הבצלים של מין בודד, היא פתרון דחק, שאיננו מומלץ.
דבר אלי בפרחים (צילום: החברה להגנת הטבע)
עם זאת, מכיוון שמדובר במין בסכנת הכחדה, יש חשיבות לשמור על כל פרט שלו, ולכן הוחלט בימים האחרונים, להוציא את הבצלים של הנרקיסים הנדירים ולהעביר אותם למקום מוגן. מתנדבי שנת שירות בחברה להגנת הטבע, התגייסו למשימה, ובסיוע אנשי רשות הטבע והגנים, חפרו והוציאו את הבצלים. הבצלים הועברו לשמורת הטבע נחל תנינים והם יישתלו ברכס הכורכר שם.
מתנדבים במבצע להצלת הנרקיס צילום: החברה להגנת הטבע
בחברה להגנת הטבע מקווים ששאר המינים הנדירים באזור ימשיכו לשגשג בבית גידולם הטבעי, ללא הפרעה".
"רכסי הכורכר הם תופעה ייחודית לישראל, של דיונות חול קדומות, אשר "התאבנו" בתהליכים של ליכוד גרגרי החול, על ידי גיר שהומס במי גשם. בקרקע זו, מתקיימת מערכת אקולוגית ייחודית, עם מיני חי וצומח הייחודיים לה בלבד. צמצום שטחי הכורכר בארץ לטובת שטחים בנויים הביא חלק גדול ממינים אלה לסכנת הכחדה. אחד מפרחי הבר הנדירים הנמצאים בסכנת הכחדה בישראל, הוא נרקיס סתווי.
הנרקיס הסתווי צילום: החברה להגנת הטבע
הנרקיס הסתווי דומה לאחיו המוכר, הנרקיס המצוי, אך הוא צנוע ועדין יותר. הנרקיס הסתווי גדל בארץ בחוף הכרמל ובשרון הצפוני בלבד, והריכוזים הגדולים ביותר שלו נמצאים ברכסי הכורכר שבאזור מעגן מיכאל ובית חנניה", מסבירה ד"ר עפרי גבאי, אקולוגית החברה להגנת הטבע.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.