תוכנית ההתחדשות העירונית שנועדה להחיות, לשפר ולחדש את מרכז העיר חדרה, זכתה בפרס ראשון בקטגוריה של תכנון עירוני
תוכנית ההתחדשות העירונית של מרכז העיר חדרה זכתה במקום הראשון ובפרס אות האדריכלות בקטגוריה של תכנון עירוני. את פרויקט ההתחדשות העירונית שמוביל אגף ההנדסה של עיריית חדרה, מנהלת אדריכלית העיר וסגן מהנדס העיר לתכנון, אדריכלות ואסטרטגיה, ליטל שלף-דורי וצוותה, סגנית מנהלת מחלקת תכנון עיר צביה כהן ואדריכלית אולה בלייניס, בשיתוף משרד אוקא אדריכלים, ברקן אלחייני אדריכלי נוף, ולוג ניהול פרויקטים.
בנימוקי השופטים נאמר כי הפרס ניתן על בניית חזון של עירוניות מקומית לצד המורכבות של עיר ותיקה ותרגומו לשפה אורבנית עשירה וגמישה המבטיחה איכות עירונית גבוהה, בעלת קצוות פתוחים המאפשרת שימור וטיפוח רקמות בנויות בערוב שימושים, מרחב ציבורי עשיר ויצירת מנגנון כלכלי חברתי מעודד.
ההתחדשות העירונית במרכז העיר היא תוכנית מתארית שנועדה להתוות מסגרת ליוזמות רבות, הן לפינוי בינוי באזור הסובב את המע"ר והן לעיבוי לפי תמ"א 38 (תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה, המיושמת באזורים עירוניים בנויים).
התחדשות עירונית מרכז חדרה (צילום: הדמיה)
מרכז העיר מהווה את לב ליבה של חדרה. רחובותיו הראשיים, שדרות הנשיא, החירות והרברט סמואל, מאופיינים בשימוש משולב של מסחר בקומת הקרקע ומגורים. מרבית המבנים הינם משנות ה-50 עד ה-80, אך קיימים מספר מבנים חדשים יותר וכן מבנים ישנים משנות ה-30, חלקם בעלי ערך ארכיטקטוני.
בנוסף, רחוב דוד שמעוני, הממשיך את רחוב הרברט סמואל ממערב, מהווה המשך טבעי למע"ר (מרכז עסקים ראשי). ציר זה הינו היחידי המחבר את מרכז העיר חדרה לחלקה המזרחי ולתחנת הרכבת וכביש 2. לאורך הציר קיימות שכונות מגורים - סלע, בית"ר וגזית - המסומנות בתוכנית המתאר כמתחמים להתחדשות עירונית. באזור כולו יש כ-5,000 יחידות דיור עם אוכלוסייה של כ-11 אלף תושבים.
לאור העובדה שבאופן מעשי קיים ציר רוחב יחיד, אשר אינו רציף (בחלקו המזרחי הוא מאופיין כמרקם עירוני משלב שימושים, ובחלקו המערבי הופך המרקם לדליל) ולכן אינו ממלא את תפקידו העירוני כציר גישה מרכזי, פועלת העירייה לחבר את שני חלקי הציר וליצור עיבוי וחיזוק של רחוב זה. עיבוי הצירים המרכזיים וטיפול בהם עשוי לתרום הן להעלאת איכות הדיור והן לאיכויות עירוניות כמו קישוריות (נגישות תחבורתית) ברמה העירונית ומחוץ למע"ר, וידידותיות להולכי רגל, כראוי לעיר בסדר גודל כחדרה.
מדובר בתוכנית רב-מערכתית ורחבת היקף שמטרתה להחיות, לשפר ולחדש את מרכז העיר, מה שישפיע לטובה על העיר כולה.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!
בועז כספי משתף: "תעודה מרגשת לקבל משני תותחים כמו פיני קבלו, סגן יו"ר ההסתדרות ויו"ר סיעת העבודה בהסתדרות, חבר אמת ושמוליק מזרחי יו"ר הגמלאים - כבוד גדול, רק בריאות ועשייה למען העובדים והגמלאים, אמן".
הסופרת זוהר אביב זכתה לפגישה מרגשת בארקפה נתניה, כשפנו אליה שני סטודנטים שישבו ליד שולחן עמוס דפי למידה - ליהי ודרסו שלומדים משפטים וזיהו אותה מרחוק. ברור סטודנטים כאלה רציניים, סביר להניח שגדלו על כוח המוח. אהבנו.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.