היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול קוראת להורי מתבגרים להיות ערניים ונוכחים, ולהיות מבוגרים אחראים כדי לעבור את חופשת הקיץ בשלום
היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול באגף הרווחה מפרסמת עצות לקיץ בטוח וקוראת להורים לשים לב, להיות ערניים ונוכחים, וליישם את המונח "מבוגרים אחראים" במלוא המובן.
לדברי מנהלת היחידה העירונית מלי מלכין, אין זה סוד שחופשת הקיץ מזמנת התנהגות והתנהלות של יציאה מהשגרה. מלכין: "לא מעט מתבגרים מתלוננים על שעמום וחוסר מעש ומחכים ליציאות למרחבים הציבוריים, עזיבת הבית למספר ימים ואפילו שבועות לחופים קרובים ורחוקים, השתתפות במסיבות חוף, שתיית אלכוהול ושימוש בחומרים ממכרים, מפגשי נרגילות, ולעשות הכל כדי להתרחק מדמויות סמכות מפקחות.
בחדרה הולכים על קיץ בטוח (צילום: דוברות העירייה)
בכל שנה אנו נתקלים בתופעות קיץ חדשות שלא אחת מדירות שינה מההורים. מתבגרים נוטים לקבל החלטות עם החברים, לעתים מתוך רצון להיות מקובל, אהוב, שווה ולא חריג ולזרום עם החברה. הבעיה מתחילה בהצטיידות באביזרים וחומרים אסורים שמטרתם להגביר את הריגוש ותחושת החופש".
תפקיד ההורים ומבוגרים אחראים להכיר בעובדות ובצרכים של המתבגרים ששואפים לעצמאות ולייחודיות שלהם, אך גם לגלות עירנות ואחריות דרך ניהול שיח מקדים ולא בדרך חקירה שיפוט והרחקה. "יש לדעת לחבור ולא לחפור, ליצור שיח מקרה, לאפשר עצמאות אך לשדר נוכחות הורית. זו משימה לא פשוטה שדורשת מיומנות", אומרת מלכין.
עם הבנות המתבגרות השיח צריך להיות ישיר ומכוון לתכנים הקשורים לשמירה על גופה. יש לדבר על מצבים של קלות דעת ופיתויים, לגלות עירנות לשתיית משקאות אלכוהול שעלולים לשבש את התודעה, לשים לב לסוגי המשקאות, לשוחח על אמצעי מניעה, לדאוג שתהיינה לפחות זוג מתבגרות, להכיר את החברים ולנסות ליצור סביבה בטוחה ותומכת שתהיה במקום בשעת הצורך.
השיח עם הבנים המתבגרים צריך להיות ישיר ומכוון ליצירת גבולות של מותר ואסור, לאזן בין הצורך לריגושיים ובין איבוד שליטה, לדבר על אמצעי מניעה כהגנה, להבין שהשימוש באלכוהול ובחומרים ממכרים משפיעים על התודעה ויוצרים התנהגות מסכנת וחסרת שליטה.
תופעה מטרידה נוספת היא הנהיגה המסוכנת והמסכנת של המתבגרים על אופניים חשמליים, למרות ההסברה והאכיפה, וגם על כך צריך לשים דגש.
מלכין: "החופש מזמן חוויות ואתגרים שלא בשגרה, ומכאן הפנייה אל ההורים לגלות ערנות ונוכחות מעבר לשגרה. לדעת לשאול שאלות בזמן, לסמוך ולהזהיר, להיות הורה חברתי וקהילתי , ליצור קבוצות הורים שמסיירות במוקדי הבילוי, לדבר על המותר והאסור, והכי חשוב לסיים את החופשה בבטחה, הנאה ובתחושת סיפוק לפתיחת השנה החדשה".
הורים המעוניינים להצטרף לקבוצות הדרכה הורית, לקבוצת מתנדבי סיירת ההורים, לייעוץ והכוונה, יכולים לפנות למשרדי היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול. ניתן לפנות באמצעות דוא"ל malim@gadera.muni.il או טלפון: 04-6303176.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.