החייאה במקום ובזמן הנכון, בצירוף צנתור דחוף הצילו את חייו של גולש בן 47. פרופ' מיזל: "ההחייאה שנעשתה בשטח מיד ובהמשך פינוי המהיר על ידי ניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים, בצירוף הצנתור הדחוף היו רצף התרחשויות שללא ספק שבלעדיהן הדברים היו יכולים להיגמר אחרת"
ביום שישי בבוקר הובהל למרכז הרפואי הלל יפה דן בולזוני בן ה-47, לאחר שאיבד את הכרתו רגע אחרי שיצא מהמים בחוף שדות ים. פרופ' שמחה מיזל, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב של "הלל יפה", שביצע את הצנתור הבהול: העובדה שזכה להחייאה בו במקום, טופל ביעילות על ידי צוות ניידת טיפול נמרץ, הועבר אלינו במהירות וצונתר בדחיפות – הצילה את חייו. 3 צמתים שלכל אחד תפקיד חשוב ומהותי.
"רצף של ניסים", כך מגדיר אח של דן בולזוני, רון, את מה שעבר על אחיו, תושב פרדס חנה- כרכור מביום שישי האחרון. דן, נשוי ואב לבן (ועוד אחד בדרך), יצא לגלוש בחוף שדות ים ביום שישי בבוקר. כשיצא מהמים התמוטט בשל דום לב.
מדריך ספורט ימי מקומי בשם שחף שיר, שנקרא למקום על ידי בחורה שחזתה בהתמוטטות של דן, החל בביצוע החייאה, ואמבולנס הוזעק למקום. ל"הלל יפה" הגיע דן כשהוא מונשם וללא הכרה.
פרופ מיזל ודן בולוזני. התאוששות מהירה ונדירה (צילום: דוברות בית החולים)
"דן הגיע אלינו ומיד זיהינו כי מדובר באוטם שריר לב חד המחייב צנתור מידי", מסביר פרופ' שמחה מיזל, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב שלה מרכז הרפואי הלל יפה. "הוא הובהל לחדר הצנתורים ובצנתור נראתה חסימה מלאה בעורק מרכזי בלב שטופלה בהתאם ובמהירות".
לאחר הצנתור, דן היה עדיין מחוסר הכרה, אך ביום המחרת כבר התעורר, התאושש, והיום הוא כבר מסתובב במחלקה ומלבד מה שמספרים לו – אינו זוכר דבר.
פרופ' מיזל מדגיש ומציין כי ההחייאה שנעשתה בשטח מיד עם ההתמוטטות של דן, ובהמשך פינוי המהיר על ידי ניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים, בצירוף הצנתור הדחוף היו רצף התרחשויות שללא ספק שבלעדיהן הדברים היו יכולים להיגמר אחרת.
"זהו אחד מהמקרים של אוטם שריר לב מהחריפים שראיתי, במיוחד בגבר צעיר ובריא, שעוסק בספורט", מסביר פרופ' מיזל. "עם זאת, המסר המרכזי של פרופ' מיזל הוא נושא ההחייאה בשטח על ידי מה שקרוי "עובר אורח מזדמן שעבר קורס החייאה בסיסית: " הצעיר שביצע בו את ההחייאה הראשונית ללא ספק עשה את ההבדל. דן מתאושש כעת, אבל לא חווה כמעט שום נזק, זאת בשל הטיפול שקיבל בשטח והעובדה שהגיע לצנתור במהירות".
דן, מבחינתו, מודה לצוות המטפל במרכז הרפואי הלל יפה, ובוודאי לשחף שביצע בו את ההחייאה על החוף, כמו גם לצוות מד"א: "המשפחה שלי כבר דיברה איתו והוא אפילו שלח לי מסר מרגש בוואטאפ דרכם שהוא שמח שאני בסדר", הוא מספר. עכשיו רק נשאר לדן להמשיך את ההתאוששות ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי ולהשתחרר לביתו. יש לו אישה בהיריון וילד שצריכים אותו.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.