הרצוג בשבתרבות בחדרה על אסון השטפון: "יש צורך לחוקק מתן סמכות פיקוח מלאה למשרד החינוך על המכינות, הן מתוקף נסיונו של המשרד בנושא זה". אלדד יניב ממובילי המחאה נגד השחיתות התייחס לעניין הפגנות ואמר: "אנשים מקבלים איומים כל יום. ברור שאני חושש לחיי."
ראש האופוזיציה, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, באירוע שבתרבות בחדרה: "מדינת ישראל חוותה השבוע אסון קשה לעיכול. מדינה שלמה מתאבלת על זיו העלומים, בנות ובני נוער אוהבי הארץ שקיפחו את חייהם באסון נורא.
הרצוג. "מדינת ישראל חוותה השבוע אסון קשה לעיכול." (צילום: שלומי גבאי)
קשה להבין כיצד בני נוער יוצאים לאזור סופה בלי פיקוח ואיזון בשיקול הדעת. יש צורך לחוקק מתן סמכות פיקוח מלאה למשרד החינוך על המכינות, הן מתוקף נסיונו של המשרד בנושא זה והן בהיותו מעורב מאד ומתוקצב גם דרך משרד זה.
יש לקחת בחשבון את המאפיין הייחודי של המסגרות הללו, שעיקר המשתתפים בהן הם מעל גיל 18 ודוחים גיוס לגיל 19. המכינות הקדם צבאיות הן מפעל נדיר ומשובח שיש לשמר אותו ולטפח אותו ולעודד מנהיגות והתנדבות בדור הצעיר.
אלדד יניב. ממובילי המחאה נגד השחיתות צילום: שלומי גבאי
בנוגע למושב הכנסת שייפתח ביום שני הקרוב אמר ראש האופוזיציה כי, "המושב שייפתח ביום שני יהיה בסימן מלחמת עולם להגנת הדמוקרטיה הישראלית. הנסיון בעידן הנוכחי מלמד שדמוקרטיות לא קורסות ונעלמות באיבחה: בהפיכה או מהפכה אלא דווקא בתהליך גסיסה ושיתוק שמתחיל בהחלשת שומרי הסף, מערכת המשפט, בית המשפט העליון, גורמי האכיפה ושיתוק התקשורת ואבדן הנורמות.
בכל אלה נוקטת הקואליציה הקיימת בצורה מסוכנת מאד, החותרת ממש תחת אושיות הדמוקרטיה הישראלית ולכן אין פה מקום לפשרות ויש להתעקש על עקרונות היסוד של האבות המייסדים של המדינה, שנתנו לנו דמוקרטיה בריאה ועצמאית."
הרצוג הוסיף כי יש לעשות הכל כדי לשמר את המחנה הציוני, דהיינו השותפות בין מפלגת העבודה לתנועה בראשות לבני וכי הוא מגבה באופן מלא את אבי גבאי במאמציו לחזק ולהוביל את המחנה הציוני ולהביא אישים נוספים לצמרת המחנ"צ.
שבתרבות בחדרה צילום: שלומי גבאי
אלדד יניב ממובילי המחאה נגד השחיתות השתתף גם בשבתרבות חדרה אמר: ״השחיתות והשנאה הן החולאים של מדינת ישראל. מי שחושב שזה לא ייגמר ברצח פוליטי שני טועה. אנשים מקבלים איומים כל יום. גם אני בהפגנות מדי מוצאי שבת מאובטח על ידי שוטרים סמויים. ברור שאני חושש לחיי. זו שיגרה״.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.