השופט נאסר ג׳השאן דחה את ערר הימ״ר ונעתר לבקשתו של עו״ד עדי כרמלי המייצג את האבא וקבע כי אין נשקפת ממנו מסוכנות כלפי בנו
בית המשפט המחוזי בחיפה שיחרר היום (שישי) את אמיל אליהו, תושב אור עקיבא שנעצר במירדף לפני כשבוע וחצי ע״י היחידה המרכזית של מחוז חוף. אליהו נעצר לאחר כשבוע בו ניסתה המשטרה לשווא לאתר אותו בחשד כי חטף את בנו בן ה-8 ממשמורת אמו ובחשד לעבירות נוספות.
עורך הדין עדי כרמלי (צילום: שלומי גבאי)
גם שלשום וגם אתמול הורתה כבר השופטת מריה פיקוס בוגדנוב בבימ״ש השלום בחיפה כי ישוחרר, אלא שהמשטרה ערערה פעם אחר פעם לביהמ״ש המחוזי ובמקביל גם הגישה הצהרת תובע כי בכוונתה להגיש כתב אישום כנגדו ולבקש את מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.
היום דחה השופט נאסר ג׳השאן את ערר הימ״ר כשנעתר לבקשת עו״ד עדי כרמלי המייצג את האבא לשחררו וקבע כי אין נשקפת ממנו מסוכנות כלפי בנו, והורה לשחרר את האב למעצר בית של 10 ימים בבית דודתו.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.