מעצרו של אמיל אליהו הוארך בשלושה ימים בבית משפט השלום בחיפה לאחר שנעצר אתמול בתום מרדף משטרתי בגבעת אולגה שבסיומו הוחזר בנו בן ה-8 לאמו. עורך דינו הכחיש את החשדות: "המשטרה מחפשת כותרות. הם בילו במהלך השבוע והלכו לים"
הדיון במעצרו של אמיל אליהו, החשוד בחטיפת בנו התקיים היום (חמישי) בבית משפט השלום בחיפה ומעצרו הוארך בשלושה ימים בעוד שהמשטרה ביקשה להאריך את המעצר בשמונה ימים. יחד עימו נעצרו אתמול גם שני בני זוג, חבריו של אליהו. בחקירתם אמרו כי כלל לא ידעו שהמשטרה מחפשת אחרי אורחיהם ששהו אצלם מאז יום החג של פסח ושהתנהגו כרגיל. הם ציינו כי הילד יצא לשחק עם ילדים ברחוב בטבעיות. בדיון בעיניינם הורה בית המשפט לשחררם לביתם.
אמיל אליהו בבית המשפט. "הכל דרמה" (צילום: שלומי גבאי)
אמש נעצר האב לאחר מרדף שהסתיים בגבעת אולגה, לאחר שעל פי החשד חטף את בנו מחזקת אמו והחזיק בו למשך שישה ימים ככל הנראה על רקע החלטת בית המשפט כי הילד יבלה עם אמו את חג הפסח. כוחות גדולים של משטרה השתתפו בימים האחרונים במצוד אחר האב, המשטרה תצפתה על מקום מחבואו והמתינה לרגע שבו יעזוב אותו. אז, זינקו לעברו בלשים.
עו"ד עדי כרמלי המייצג את האב אמר כי האב מכחיש כל חטיפה וביקש להזכיר כי הוא קיבל את הילד לחזקתו לאחר שעזב את בית האם. "המשטרה מחפשת כותרות", אמר, "כל סיפור הדרמה של חטיפה לא היה ולא נברא. הם בילו השבוע, הלכו לים, האבא מילא דלק, והיה בקשר טלפוני עם האימא ואף הציע להחזיר את הילד אליה אך לא נענה".
לדברי העורך דין, האב סיפר כי אתמול התברר לו שמעלילים עליו שחטף את בנו ואז הוציא סרטון שהופץ ברשתות החברתיות כדי להסביר מה האמת. מאוחר יותר יצא לכיוונה של האם ושוטרים עצרו אותו כשהיה ליד ביתה. "לא היה שום מרדף", אמר כרמלי, "בכלל, כל הגרסה של המשטרה תתברר כחרב פיפיות. אם המשטרה חשבה שיש חטיפה של ילד ולקח לה כמעט שבוע לאתר אותו בחדרה אז מצבנו עגום".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!