לימודי מערכות מידע מאפשרים היכרות עמוקה עם כל סוגי המערכות שמשפיעות על התפקוד של הארגון המודרני. במאמר הבא נסביר מה מאפיין את התחום, מהם תנאי הקבלה ומה אפשר לעשות עם התואר על מנת להשתלב בתעשיות עתירות ידע
מערכת מידע קלאסית כללה עד לפני מספר שנים את התשתית הארגונית בלבד. כיום ועל רקע השימוש הנרחב בטכנולוגיות מידע, המערכת כוללת בתוכה גם פלטפורמות שיווק, ניהול לקוחות וספקים, מערכות תקשורת פנים ארגוניות ולמעשה כל מערכת אחרת שמשמשת את הארגון ועוזרת לתפקודו.
המטרה של תואר ראשון במערכות מידע היא להכשיר בוגרים שיהיו מסוגלים לנהל ולהפעיל אותן. מסלול הלימודים מתאפיין בשילוב בין תכנים הומניים ותכנים ריאליים מובהקים, בין היתר באמצעות החוליה המקשרת של תעשייה וניהול. כמו כן, היתרון של מסלול הלימודים מלבד פוטנציאל השכר הגבוה בא לידי ביטוי בהתעסקות מעשית ויישומית בטכנולוגיה.
לימודי מערכות מידע (צילום: יח"צ)
קהל יעד ותנאי קבלה
לימודי מערכות מידע מתאימים לגברים ונשים עם נטייה ליזמות תפיסה ריאלית של המציאות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, בלימודי תואר ראשון בדרך כלל לא צריך להראות ניסיון קודם. תנאי הקבלה כוללים ממוצע ציונים של 88 בבגרויות, מתמטיקה ברמה של 4 יחידות בציון 70 לפחות או 5 יחידות בציון עובר ואנגלית ברמה טובה שנמדדת לפי בחינת פסיכומטרי או בחינת אמי"ר. בנוסף, בחלק מהמוסדות מותנית הקבלה בראיון אישי עם חברי הסגל.
לימודי מערכות מידע נמשכים 3 שנים. היבט אחד שלהם מתמקד בניהול מוצלח של כל הקשור במערכות מידע, והיבט שני בזיהוי הצרכים העסקיים והארגוניים של חברות שונות. בתוך כך, התחומים והשיעורים משלבים בין עולמות הניהול, התוכנה ומערכות המידע.
נושאי לימוד ואפשרויות קריירה
קיימים הבדלים בין הנושאים הנלמדים בתכניות השונות אך ניתן בכל זאת להצביע על מספר נושאי לימוד מרכזיים. קודם כל, בשלבים הראשונים של הלימודים מתמקדים השיעורים בהקניית ידע תיאורטי. זה השלב שבו לומדים שיטות מחקר בניהול, עיצוב ממשקי משתמש וגישות ומתודות ניהולית. בשלבים הבאים עוברים להיבט המעשי ולומדים על התנהגות ארגונית, ניתוח מערכות מידע, חשבונאות ואף מבוא לתכנות.
אפשרויות הקריירה בתום הלימודים תלויות בעניין האישי של הבוגרים. רוב הבוגרים משתמשים בקשרים שהם מפתחים תוך כדי הלימודים על מנת להציע את עצמם כמועמדים למשרת שכירים, או בשביל להשתלב בארגונים גדולים בתפקידים שלא קשורים ישירות לניהול מערכות מידע. לעומתם, אחרים מנצלים את הידע כדי להציע שירותי ניהול של מערכות מידע באופן עצמאי או על בסיס שיטה של מיקור-חוץ.
התחום של ניהול מערכות מידע מבוקש כיום כמעט בכל ארגון ועסק. בוגרי תכניות הלימוד משתלבים בתעשיות הייטק עתירות ידע ובתפקידים מגוונים כגון פיתוח תוכנה, תחזוקת מערכות מידע, הטמעת מערכות חדשות, בקרת איכות ושיפור התהליכים הארגוניים באמצעות שכלול של מערכות המידע.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!